BBC on The Drake Equation: How many intelligent civilizations exist in our Galaxy?

3

Drake equation caculate life in universe

BBC. “While we wait to establish contact, one technique we can use back on Earth is an equation that American astronomer Frank Drake formulated in the 1960s to calculate the number of detectable extraterrestrial civilizations may exist in the Milky Way galaxy.”

Read more and calculate

Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
Prenumerera
Notify of
guest

3 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Rolf Sjöwall
Rolf Sjöwall
Gäst
22 september 2012 kl 23:21

Ja det kanske finns liv, visst men inte som oss människor. Vår skapelse är en produkt av en hel rad av händelser som är av avgörande betydelse. Till exempel att vi har vår måne på just ett speciellt avstånd och likaså vår sol. Eller att gravitationen är just som den är här. Alla detaljer och stora händelser som hänt under 5-6 miljarder år ligger till grund för att just vi är på topp just nu. Alla dessa händelser som har inträffat med vårt klot är slumpmässiga varför jag ser det som osannolikt att det finns fler som oss.

//RMG49

ruben
ruben
Gäst
Reply to  Rolf Sjöwall
23 september 2012 kl 00:07

Rolf Sjöwall. Jag tror också på att det finns liv utanför jorden. Bara tanken på Universium…. hur stort är inte det? Hur många planeter finns det sannolikt liknande vår i hela universium med villkor för liv? Jag har svårt tänka att vi är de enda som finns i vintergatan plus alla andra miljoners galaxer. Så du tror inte det kan finnas civilisationer som kan vara t.o.m. tusentals år längre fram i utveckling än vi människor på jorden? Jag tycker sannolikheten ändå talar för det, det är min personliga åsikt.

Lars K
Lars K
Gäst
21 september 2012 kl 20:07

Jag och många med mej är övertygade om att finns intelligent liv på andra planeter. Kanske är det ganska vanligt. Men tyvärr är det en bristvara på planeten Jorden.