BBC on The Drake Equation: How many intelligent civilizations exist in our Galaxy?

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 21 september 2012
- NewsVoice redaktion

Drake equation caculate life in universe

BBC. “While we wait to establish contact, one technique we can use back on Earth is an equation that American astronomer Frank Drake formulated in the 1960s to calculate the number of detectable extraterrestrial civilizations may exist in the Milky Way galaxy.”

Read more and calculate


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
  • Ja det kanske finns liv, visst men inte som oss människor. Vår skapelse är en produkt av en hel rad av händelser som är av avgörande betydelse. Till exempel att vi har vår måne på just ett speciellt avstånd och likaså vår sol. Eller att gravitationen är just som den är här. Alla detaljer och stora händelser som hänt under 5-6 miljarder år ligger till grund för att just vi är på topp just nu. Alla dessa händelser som har inträffat med vårt klot är slumpmässiga varför jag ser det som osannolikt att det finns fler som oss.

    //RMG49

    • Rolf Sjöwall. Jag tror också på att det finns liv utanför jorden. Bara tanken på Universium…. hur stort är inte det? Hur många planeter finns det sannolikt liknande vår i hela universium med villkor för liv? Jag har svårt tänka att vi är de enda som finns i vintergatan plus alla andra miljoners galaxer. Så du tror inte det kan finnas civilisationer som kan vara t.o.m. tusentals år längre fram i utveckling än vi människor på jorden? Jag tycker sannolikheten ändå talar för det, det är min personliga åsikt.

  • Jag och många med mej är övertygade om att finns intelligent liv på andra planeter. Kanske är det ganska vanligt. Men tyvärr är det en bristvara på planeten Jorden.

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *