Patienter uppgav att homeopatin förbättrar hälsan medan vanlig skolmedicin gör dem sämre

publicerad 28 november 2013
- Marina Szöges

homeopatiNio av tio patienter i en belgisk observationsstudie uppgav att homeopatin hjälpte dem. Samtidigt sa 55 procent av de tillfrågade att deras hälsa försämrats under konventionell behandling. Belgien som nation skulle kunna spara in två tredjedelar av sin läkemedelsbudget med homeopati.

Medan 55 procent av 782 belgiska patienter i en observationsstudie uppgav att de blivit sämre av konventionell behandling, sade majoriteten av dem, 95 procent, att de blev nöjda eller mycket nöjda med den homeo-patiska behandlingen. Över hälften som tog konventionella mediciner kunde sluta ta medicinerna.

Läs mer på Dagens Homeoapti


Bildannons för Dieseltrim.se

Så här kan du stötta Newsvoice

 • zecharia, 2006-12-03 citerade jag denna uppgift med källhänvisning på min blogg:

  “Figure 1. Dr. Eric R. Pianka and an unidentified woman from the University of Texas at Arlington following a recent speech before the Texas Academy of Science in which Pianka endorsed airborne Ebola as an efficient means for eliminating 90 percent of the world’s population. Pianka received an enthusiastic and prolonged standing ovation. Later he received more applause from a banquet hall filled with more than 400 people when the president of the Texas Academy of Science presented him with a plaque naming him 2006 Distinguished Texas Scientist. Photograph copyright 2006 by Forrest M. Mims III.´´ (Forrest M. Mims III, The Citizen Scientist, 31 March 2006.)

  Bild på Dr. Eric R. Pianka finns på andra länken.

 • Det intressanta är det inre etablissemangets fötvivlade försök att dels eliminera så mycket som möjligt av jordens befolkning samtidigt som man skall tjäna pengar på det och dessutom få det att se naturligt ut.
  Ju fler som förstår det, ju bättre. I mitten av 1990 talet såg jag en video inspelad på ett universitet i texas. En professor höll föredrag och slutade med att konstatera att man behövde drastiskt minska befolkningen i världen (dock inte USA). Stora applåder från studenterna. Jag trodde då att den karln var total galen, det gör jag inte idag.

 • Multipel kemisk överkänslighet är ett inte ovanligt tillstånd som av svensk medicinsk expertis anses vara en skräpdiagnos, dvs ett tillståpnd som inte finns. I USA gjordes för ett antal årsedan en undersökning av olika behandlingars effekt. Resultatet var mycket upplysande! Den absolut effektivaste behandlingen var att undvika exponering, en anständig behandling var samtalsgrupper (där patienterna lär av varandra hur de ska undvika exponering. Läkarnas favoritbehandling md psykofarmaka var en succé i försämringshänseende. Skolmedinen har rejäla problem med diagnostik att känna igen biverkningar /försämringar, mm

 • Det riktigt anmärkningsvärda i den här studien är att när man låter patienter själva göra skattningar så uppger över hälften – 55 procent – att de blivit sämre av konventionell behandling!

  Detta sållas tyvärr bort i konventionella vetenskapliga studier, bekostade av läkemedelsbolagen. Det är fullt möjligt att klassa ett läkemedel som “säkert”, baserat på vetenskaplig grund, utan att det någonsin ens undersökts huruvida det verkligen hjälper patienten. Ett preparat som inte omedelbart dödar patienten, kan klassas som “säkert”. Detta behöver dock inte betyda att man ser till patientens säkerhet! Nej, det är “säkert” utifrån industrins synpunkt, i det att det utdragna lidandet hos patienten säkerställer framtida läkemedelsförsäljning.

  Med den bilden, kan vi anta att om Belgiska staten också har tecknat något handelsavtal med USA (som tecknats just för att säkerställa industrins intressen), att det skulle sätta stopp för den eventuella möjligheten att låta homeopatimedicin spara in två tredjedelar av läkemedelsbudgeten? Det är alltså så, att läkemedelsbolagen genom USA i så fall kan stämma Belgiska staten på astronomiska summor för utebliven profit? Rätta mig om jag har fel här. Ibland är det svårt att tro på sina egna slutledningar även om de verkar logiska…

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *