Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

43%

43.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera. Uppd. 25/4 kl 13:45.

Nya Slussenbygget kan bli en katastrof – avslöjande video

Torbjörn Sassersson är grundare av NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 30 april 2014
- Torbjörn Sassersson

I denna videopresentation framgår hur byggprojektet “Nya Slussen” i Stockholm riskerar att utmynna i en katastrofal förstörelse av vyer och en traditionell Stockholms-känsla runt nuvarande Slussen.

Animationerna avslöjar att från gatunivå kommer de vackra vyerna försvinna och täckas av kantiga byggnader som trots mycket glas skymmer sikten. Utsikten över vattnet försvinner till stor del. Byggnaderna kommer inte bli genomskinliga på grund av smuts och takvinklar. Himlen (ofta grå) kommer att speglas i glasytorna.

Inte nog med det, en åttafilig “motorväg” väsentligen byggd i ett plan kommer att binda samman Södermalm med Slussen. Eftersom det ska finnas övergångsställen över den breda vägen kommer det garanterat att bli täta trafikstopp, buller och en dålig luftmiljö.

Maila Stockholms Finansborgarråd Sten Nordin på: sten.nordin@stockholm.se och klaga.

Nya Slussen katastrof



Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq