Zikaviruset – genmanipulerade myggor – mikrocefali och vaccinet Dtad

NewsVoice är en nättidning som startade 2011. Syftet är att publicera oberoende nyheter, debattartiklar och kommentarer samt analyser.
publicerad 14 februari 2016
- NewsVoice redaktion
Andreas Obenius, FB-foto

DEBATT. Zikaviruset kan komma från genmanipulerade myggor och mikrocefali (förkrympt hjärna) kan vara en biverkan av vaccinet Dtad. De genmodifierade myggorna produceras av det brittiska bioteknikföretaget Oxitec, som finansieras av Bill och Melinda Gates Foundation. Det skriver Andreas Obenius.

Text: Andreas Obenius

Oxitec har släppt ut genetiskt modifierade Aedes-myggor i naturen i Brasilien sedan 2011 för att bekämpa dengue-feber. Företaget producerar upp till två miljoner genmodifierade myggor i veckan i sin fabrik i Campinas, Brasilien.

Aedes aegypti-myggan är världens mest dominerande mygga och endast Chile och Kanada saknar myggan. Zikaviruset, som har upptäckts i 18 av 26 staterna i Brasilien, överförs genom Aedes-myggan.

Över 4000 barn har nu fötts i Brasilien med krympta hjärnor sedan maj 2015, enligt källor. Brasilien får normalt cirka 150 fall av dessa missbildningar på barn varje år. Problemet har ökat med cirka 13000 procent. Nya rapporter från NBC säger att dessa siffror har överdrivits och är mycket mindre.

Aftonbladet sprider skrämselpropaganda och WHO vilseleder också om de bakomliggande orsakerna till zikaviruset.  SVT-nyheter spär på med att nu ska det minsann forskas fram ett vaccin mot zikaviruset. Bill Gates och Vanderbilth, som betalar för produktionen av genmanipulerade myggor som bär på zikaviruset, kan skapa en pandemi. Det kommer att bli gigantiska rättegångar i Brasilien mot företaget som skapade och släppte ut myggorna.

Historien börjar egentligen redan 1947 när Rockefeller Foundation hittade viruset i blodet på en rhesusapa i Uganda. Oxitec grundades 2002 av Luke Alphey, David Kelly och Paul Coleman från Oxfords zoologiska institution. De hade utvecklat stammar av insekter, inklusive myggor, som är sterila så att deras avkomma dör innan nya mygglarver föds. Detta för att konkurrera ut dengue-myggan.

Zikapandemin exploderade till synes från ingenstans

När det upptäcktes 1947 inträffade fall endast sporadiskt i hela Afrika och södra Asien. Under 2007 rapporterades det första fallet i Stilla havet. 2013 uppstod enstaka utbrott och enskilda fall dokumenterades officiellt i Afrika och västra Stilla havet. De började också dyka upp i Amerika.

I maj 2015 rapporterades i Brasilien ett första fall av zikaviruset och situationen förändrats dramatiskt. Brasilien är nu ansett som epicentrum för zikautbrottet, som sammanfaller med 4000 rapporter om barn som föds med mikrocefali bara sedan oktober 2015.

Isis Innovation VD Linda Naylor sa:

“Tidig finansiering av utsäde är helt avgörande och i detta fall kunde vi stödja Oxitec tidigt med praktisk hjälp och med start av finansiering från University Challenge fond. Genom att minska dengue-feber och andra sjukdomar, kan den Oxfordsutvecklande tekniken ha en stor och positiv inverkan på den globala hälsan. Behållningen av denna transaktion gör att Isis Innovation fortsätter investera i nästa generation av Oxfords teknik.”

Oxitec presenterades på Världsekonomiskt Forum Technology Pioneer 2008 och har erkänts av Bill och Melinda Gates Foundation.

WHO, zikavirus och vaccin

På SVT pratade Björn Hammarskjöld, assisterande professor i pediatrik, filosofie licentiat i biokemi och virolog. Det var väldigt lägligt att WHO varnar oss för att zikavirus orsakar hjärnförminskning, mikrocefali, i Brasilien precis inför OS i Brasilien. Vi vet att zikavirus är ett virus som inte ger så mycket symptom och de flesta brukar tillfriskna inom en vecka. Viruset smittar via myggstick, inte från människa till människa, virus är vektorburet.

Vi vet också att Brasilien är världens näst största odlare av genmodifierade sk GM-grödor (GMO). Det går inte att undvika att GM-grödor kräver ogräsbekämpningsmedel som glyfosat (finns i Roundup) i stora mängder. Det är vetenskapligt känt att glyfosat orsakar mikrocefali och andra missbildningssjukdomar.

När man sammanställer data ovan finner man att zikavaccinet under utveckling måste vara värt miljarder dollar nu inför OS. Vaccinet kan vara bra för kvinnor som är eller vill bli gravida och vill åka till OS i Brasilien och områden med zikavirusbärande myggor.

Naturligtvis är Dtad-vaccinet baserat på den välprövade universalvaccinbasen med skvalén och timerosal (med hög halt av kvicksilver) som användes i svininfluensavaccinet.

Det spelar ingen roll att viruset är vektorburet. Man måste uppnå flockimmunitet för att skydda de utsatta kvinnorna. Efter att ha läst boken “Dödliga mediciner och organiserad brottslighet” av professor Peter Gøtsche är ovanstående scenario troligt.

Myggorna kommer att korsa sig sedan får vi helt nya muterade virusvarianter. Myggorna gömmer sig i kläder, bussar, bilar, flygplan så de kommer att sprida sig. Varför kunde inte företaget förutse detta scenario?

Anders Tegnell som är statsepidemiolog på Folkhälsomyndigheten sa på Sveriges Radio P4 den 31:a januari 2016 att zikaviruset inte är speciellt farligt utan motsvarar en influensa. Man får feber och illamående och det är över på en vecka, så varför bygger WHO upp ett skräckscenario? Sedan säger han till SVT att han ser mycket allvarligt på detta.

Några avslutande punkter

 • Vad man bör beakta är sannolikheten i att det ofarliga zikaviruset orsakar microcefali (barn föds med förminskad hjärna) då zikavirusets egentliga symptom är feber och illamående och dessutom inte är speciellt dödligt utan mera liknar en lindrig influensa.
 • Roundup som innehåller glyfosat som också kan orsaka microcefali har används i flera år i massor av länder som inte drabbats av ett högre antal fall av microcefali.
 • Sist men inte minst har vi Dtad-vaccinet som infördes i maj 2015 samtidigt som zikamyggorna. Vaccinet gavs till gravida i vecka 22 mot fyra olika barnsjukdomar. Då började det föddas barn med förminskad hjärna. Likaså föds det 25000 barn per år i USA som har microcefali utan att läkarna vet varför.

Text: Andreas Obenius

Andeas Obenius har arbetat inom akutvården. Bröt nacken 1998. Han startade eget vårdföretag 2002 och är idag VD i Ta-Verens Assistans & Ekonomi AB i Gävle. Obenius har arbetat lokalpolitiskt för MP i Utbildningnämnden, Förvaltningsrätten och sitter i styrelsen på Gävle Energi.

Källor

SVT, WHO, Oxitec, FDA, Patent och registreringsverket i USA. Professor Björn Hammarsköld.

Genteknik.nu: Genmodifierade insekter

TED: Re-engineering mosquitos to fight disease

FDA: Oxitec Mosquito

Oxitec: Controlling Dengue Fever, improving lives. A film by the Wellcome Trust

PubMed: Practice parameter: Evaluation of the child with microcephaly (an evidence-based review): report of the Quality Standards Subcommittee of the American Academy of Neurology and the Practice Committee of the Child Neurology Society.

Activist Post: Zika Outbreak Epicenter In Same Area Where GM Mosquitoes Were Released In 2015

Aftonbladet: Larmet om zika-viruset: ”Sprids explosionsartat”

WHO: Zika virus

SVT: Zikavaccin kan vara klart i höst

BBC: Q&A: Abortion rules in Zika-affected countries

Bildannons för Dieseltrim.se

Så här kan du stötta Newsvoice

 • Genmodifierade myggan kan ha skapat ännu värre hybrid
  2019-09-23 15:15
  John Edgren
  5

  Bolaget släppte ut miljontals genmodifierade myggor som skulle ge en livsoduglig avkomma. Nu hävdar fristående forskare att korsningen med originalet kan ha skapat en potentiellt farligare mygga.

  För att få bukt med myggburna sjukdomar kring brasilianska Jacobina introducerades en genmodifierad version av Aedes aegypti. Det var en blandning av brasilianska myggor med tillägg av gener från kubanska och mexikanska sorter.

  Myggan hade försetts med vad det brittiska biotech-bolaget Oxitec kallar för en dödlig gen. Detta skulle göra att avkomman mellan den manipulerade insekten och inhemska myggarten blev mycket liten och så livsoduglig att den i sin tur inte skulle kunna fortplanta sig vidare.

  Läs mer: Därför skyr myggorna det innovativa tyget

  Från 2013 och till 2015 släppte bolaget ut miljontals manipulerade hannar – i svärmar om 450 000 i veckan, under sammantaget 27 månader. Laboratorietester visade att 3 procent av honorna lyckades få avkomma trots den destruktiva genen, men man bekräftade att ättlingarna var så svaga att de inte lyckades reproducera sig.

  Nu har en fristående forskargrupp granskat resultatet och konstaterar att metoden har minskat myggbeståndet lokalt med upp till 85 procent. Men teamet har också upptäckt något annat som är oroväckande.
  Inga kända hälsorisker

  Forskarna gjorde genetiska analyser på myggbeståndet sex-, tolv-, 27- och 30 månader efter utplanteringen. De kunde då bland annat se att vissa av generna från den manipulerade myggan hade överförts till den inhemska arten. En del av den lilla avkomman hade haft kraft att fortplanta sig.

  Den nya populationen är alltså en hybrid mellan den lokala sorten och den inplanterade myggan.

  – Det hävdades att gener från den utplanterade stammen inte skulle kunna ta sig in i den generella populationen eftersom avkomman skulle dö. Detta var uppenbarligen inte vad som hände, säger Jeffrey Powell, professor inom ekologi och evolutionsbiologi vid Yale University i ett uttalande.

  Läs mer: Jennifer Doudna om gensaxen: ”I framtiden kan vi crispra allt”

  Han konstaterar att man i dagsläget inte känner till några ökade hälsorisker för människor som hybriden skulle kunna medföra. Men generna som har överförts är inte de tänkta som skadar myggan. Det handlar istället om andra gener som i sin tur har överförts från mexikanska och kubanska myggor.
  Spekulationer kritiseras

  Enligt forskarna kan resultatet, ironiskt nog, bli en mycket mer stryktålig stam som eventuellt skulle kunna vara mer motståndskraftig mot insektsmedel, eller effektivare när det kommer till att överföra sjukdomar.

  Forskarna har presenterat sin studie i Scientific Reports. Oxitec har kritiserat forskarnas arbete och krävt att tidningen ska granska dessa ”missvisande och spekulativa uttalanden”.

  – Vi är inte överraskade över resultatet, men det som överraskar oss är de spekulationer som författarna har ägnat sig åt, säger Nathan Rose på Oxitec till Live Science.

  Nu har studien fått ett tillägg där redaktören bekräftar att tidskriften har tagit kritiken i övervägande.
  John Edgren

  https://www.nyteknik.se/innovation/genmodifierade-myggan-kan-ha-skapat-annu-varre-hybrid-6972411?source=carma&utm_custom%5Bcm%5D=302894379%2C33270&&fbclid=IwAR0MsZPcgfnoEhYGTeA7W3OmMI7sCBZhdLsDmQaBmWC8DlmaRY42z0IQKR8

 • Genmodifierade myggan kan ha skapat ännu värre hybrid
  2019-09-23 15:15
  John Edgren
  5

  Bolaget släppte ut miljontals genmodifierade myggor som skulle ge en livsoduglig avkomma. Nu hävdar fristående forskare att korsningen med originalet kan ha skapat en potentiellt farligare mygga.

  För att få bukt med myggburna sjukdomar kring brasilianska Jacobina introducerades en genmodifierad version av Aedes aegypti. Det var en blandning av brasilianska myggor med tillägg av gener från kubanska och mexikanska sorter.

  Myggan hade försetts med vad det brittiska biotech-bolaget Oxitec kallar för en dödlig gen. Detta skulle göra att avkomman mellan den manipulerade insekten och inhemska myggarten blev mycket liten och så livsoduglig att den i sin tur inte skulle kunna fortplanta sig vidare.

  Läs mer: Därför skyr myggorna det innovativa tyget

  Från 2013 och till 2015 släppte bolaget ut miljontals manipulerade hannar – i svärmar om 450 000 i veckan, under sammantaget 27 månader. Laboratorietester visade att 3 procent av honorna lyckades få avkomma trots den destruktiva genen, men man bekräftade att ättlingarna var så svaga att de inte lyckades reproducera sig.

  Nu har en fristående forskargrupp granskat resultatet och konstaterar att metoden har minskat myggbeståndet lokalt med upp till 85 procent. Men teamet har också upptäckt något annat som är oroväckande.
  Inga kända hälsorisker

  Forskarna gjorde genetiska analyser på myggbeståndet sex-, tolv-, 27- och 30 månader efter utplanteringen. De kunde då bland annat se att vissa av generna från den manipulerade myggan hade överförts till den inhemska arten. En del av den lilla avkomman hade haft kraft att fortplanta sig.

  Den nya populationen är alltså en hybrid mellan den lokala sorten och den inplanterade myggan.

  – Det hävdades att gener från den utplanterade stammen inte skulle kunna ta sig in i den generella populationen eftersom avkomman skulle dö. Detta var uppenbarligen inte vad som hände, säger Jeffrey Powell, professor inom ekologi och evolutionsbiologi vid Yale University i ett uttalande.

  Läs mer: Jennifer Doudna om gensaxen: “I framtiden kan vi crispra allt”

  Han konstaterar att man i dagsläget inte känner till några ökade hälsorisker för människor som hybriden skulle kunna medföra. Men generna som har överförts är inte de tänkta som skadar myggan. Det handlar istället om andra gener som i sin tur har överförts från mexikanska och kubanska myggor.
  Spekulationer kritiseras

  Enligt forskarna kan resultatet, ironiskt nog, bli en mycket mer stryktålig stam som eventuellt skulle kunna vara mer motståndskraftig mot insektsmedel, eller effektivare när det kommer till att överföra sjukdomar.

  Forskarna har presenterat sin studie i Scientific Reports. Oxitec har kritiserat forskarnas arbete och krävt att tidningen ska granska dessa “missvisande och spekulativa uttalanden”.

  – Vi är inte överraskade över resultatet, men det som överraskar oss är de spekulationer som författarna har ägnat sig åt, säger Nathan Rose på Oxitec till Live Science.

  Nu har studien fått ett tillägg där redaktören bekräftar att tidskriften har tagit kritiken i övervägande.
  John Edgren

  https://www.nyteknik.se/innovation/genmodifierade-myggan-kan-ha-skapat-annu-varre-hybrid-6972411?source=carma&utm_custom%5Bcm%5D=302894379%2C33270&&fbclid=IwAR0MsZPcgfnoEhYGTeA7W3OmMI7sCBZhdLsDmQaBmWC8DlmaRY42z0IQKR8

 • Forskare på Imperial College London har med hjälp av den så kallade CRISPR-tekniken tagit fram muterade myggor som på sikt skulle kunna utrota myggor som sprider den dödliga sjukdomen malaria.

  De muterade myggorna av manligt kön kan para sig med hon-myggor precis som vanligt och sprida mutationen vidare till kommande generationer. Myggor som får arvsanlag från både muterade hanar och honor kommer sedan inte längre ha möjlighet att bitas vilket gör att de inte heller kan sprida malaria. De muterade honorna med detta arvsanlag kommer på sikt inte heller ha möjlighet att lägga några ägg vilket innebär att antalet myggor kommer att minska dramatiskt.

  Forskarnas rapport hyllas av flera andra forskare men har även stött på viss kritik från andra som anser att det kan vara farligt att experimentera för mycket med naturen. Bland annat säger man att om myggorna försvinner så kan detta leda till större förändringar i andra delar av eko-systemet och myggorna kanske eventuellt ersätts av något ännu värre.

  I sina studier har forskarna än så länge bara testat sina muterade myggor i högsäkerhets-laboratorier och det kommer att dröja länge innan man testar muterade myggor, eller andra muterade djur för den delen, ute i den riktiga naturen. Malaria är i dagsläget en av världen dödligaste sjukdomar. Man beräknar att cirka 400.000 personer dör av malaria varje år och en majoritet av dessa är under fem år gamla.
  Källa MSM 😉

 • Forskare på Imperial College London har med hjälp av den så kallade CRISPR-tekniken tagit fram muterade myggor som på sikt skulle kunna utrota myggor som sprider den dödliga sjukdomen malaria.

  De muterade myggorna av manligt kön kan para sig med hon-myggor precis som vanligt och sprida mutationen vidare till kommande generationer. Myggor som får arvsanlag från både muterade hanar och honor kommer sedan inte längre ha möjlighet att bitas vilket gör att de inte heller kan sprida malaria. De muterade honorna med detta arvsanlag kommer på sikt inte heller ha möjlighet att lägga några ägg vilket innebär att antalet myggor kommer att minska dramatiskt.

  Forskarnas rapport hyllas av flera andra forskare men har även stött på viss kritik från andra som anser att det kan vara farligt att experimentera för mycket med naturen. Bland annat säger man att om myggorna försvinner så kan detta leda till större förändringar i andra delar av eko-systemet och myggorna kanske eventuellt ersätts av något ännu värre.

  I sina studier har forskarna än så länge bara testat sina muterade myggor i högsäkerhets-laboratorier och det kommer att dröja länge innan man testar muterade myggor, eller andra muterade djur för den delen, ute i den riktiga naturen. Malaria är i dagsläget en av världen dödligaste sjukdomar. Man beräknar att cirka 400.000 personer dör av malaria varje år och en majoritet av dessa är under fem år gamla.
  Källa MSM 😉

 • xmaverickx@ Jag följer upp din länk som handlar om zika-viruset och tankar om depopulation. Zika-viruset och GMO Zika-myggor har kopplingar till Rockefeller och Bill Gates; båda hängivna eugeniker via planned parenthood. Margaret Singer, teosof, var en av de första förkämparna för befolkningsminskning. Teosofi har som mål om att bli en världsreligion i den kommande världsstaten i New World Order.

  Bill Gates och Rockefeller stödjer också Lucis (Lucifer) Trust som tillhör den teosofiska rörelsen. Man kan således inte vara både teosof och motståndare till vaccinering då dessa är två sidor av samma mynt.

  “In The First Global Revolution, published by the Council of the Club of Rome, an international elitist organization, the authors note that, “In searching for a new enemy to unite us, we came up with the idea that pollution, the threat of global warming, water shortages, famine, and the like would fit the bill. All these dangers are caused by human intervention… The real enemy, then, is humanity itself.”

  In the UNESCO Courier of November 1991, Jacques Cousteau wrote, “The damage people cause to the planet is a function of demographics-it is equal to the degree of development. One American burdens the earth much more than twenty Bangladeshes… This is a terrible thing to say. In order to stabilize world population, we must eliminate 350,000 people per day. It is a horrible thing to say, but it’s just as bad not to say it.

  http://www.khouse.org/articles/1997/93/
  http://www.trdd.org/EUGBROE.HTM
  http://www.christianvoice.org.uk/index.php/bill-gates-and-the-lucis-trust/

 • Isis Innovation förekommer i texten ovan, liksom i xmavericks inlägg.
  Isis påminner om det andra ISIS, terrororgansiationen i Mellanöstern Och här är poängen, dokumenterad Det finns en länk mellan Isis Innovation och ISIS. Den länken är en man vid namn Bernard Taylor. Dokumentationen finns här:
  http://revolutiontelevision.net/video/dengue-fever-presentation-by-dr-leonard-horowitz/

  Stort tack till Andreas Obrenius som sätter den tillgängliga faktainsamlingen i perspektiv.

  Ingemar Ljungqvist, chefred http://www.2000tv.se

 • xmaverickx@ Jag följer upp din länk som handlar om zika-viruset och tankar om depopulation. Zika-viruset och GMO Zika-myggor har kopplingar till Rockefeller och Bill Gates; båda hängivna eugeniker via planned parenthood. Margaret Singer, teosof, var en av de första förkämparna för befolkningsminskning. Teosofi har som mål om att bli en världsreligion i den kommande världsstaten i New World Order.

  Bill Gates och Rockefeller stödjer också Lucis (Lucifer) Trust som tillhör den teosofiska rörelsen. Man kan således inte vara både teosof och motståndare till vaccinering då dessa är två sidor av samma mynt.

  “In The First Global Revolution, published by the Council of the Club of Rome, an international elitist organization, the authors note that, “In searching for a new enemy to unite us, we came up with the idea that pollution, the threat of global warming, water shortages, famine, and the like would fit the bill. All these dangers are caused by human intervention… The real enemy, then, is humanity itself.”

  In the UNESCO Courier of November 1991, Jacques Cousteau wrote, “The damage people cause to the planet is a function of demographics-it is equal to the degree of development. One American burdens the earth much more than twenty Bangladeshes… This is a terrible thing to say. In order to stabilize world population, we must eliminate 350,000 people per day. It is a horrible thing to say, but it’s just as bad not to say it.

  http://www.khouse.org/articles/1997/93/
  http://www.trdd.org/EUGBROE.HTM
  http://www.christianvoice.org.uk/index.php/bill-gates-and-the-lucis-trust/

 • Isis Innovation förekommer i texten ovan, liksom i xmavericks inlägg.
  Isis påminner om det andra ISIS, terrororgansiationen i Mellanöstern Och här är poängen, dokumenterad Det finns en länk mellan Isis Innovation och ISIS. Den länken är en man vid namn Bernard Taylor. Dokumentationen finns här:
  http://revolutiontelevision.net/video/dengue-fever-presentation-by-dr-leonard-horowitz/

  Stort tack till Andreas Obrenius som sätter den tillgängliga faktainsamlingen i perspektiv.

  Ingemar Ljungqvist, chefred http://www.2000tv.se

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *