Statusrapport – Rörigt Brasilien är utsatt för ekonomisk krigföring

0
398

SYDAMERIKA. Nyligen framträdde kuppresidenten i TV – Temer – och meddelade att han inte tänker avgå utan försvara sig mot allt elakt förtal. Bakgrunden är bland mycket annat att han spelats in när han förklarade att man måste fortsätta betala pengar för fängslade fd talmannen och kuppmakaren Eduardo Cunhas tystnad.

Kumpanen Aécio Neves som vägrade erkänna sig som förlorare efter Dilma Rousseffs valseger 2014 har avsatts som senator och hans syster Andrea sitter inlåst hos federala polisen. Vi får se vad som händer de närmaste dagarna.

Bild: Michel Temer – Wikimedia Commons

Brasilien är utsatt för ekonomisk krigföring på alla områden. Liksom alla nationalstater idag. Det får inte bli en stark industrination. Stater är helt enkelt i vägen för den kapitalets diktatur som kallas nyliberalism, NWO eller Satans triumf.

BRICS var droppen för bankirerna och måste stoppas innan något så vansinnigt som guldmyntfot återinförs och hela deras affärsidé, att trolla fram pengar i form av andras skulder, havererar. Och internet som har krossat deras sanningsmonopol måste naturligtvis också stöpas om så att det passar kapitalet. The show must go on, som de säger.

Idag är det fredag, då brukar anti-PT-propagandan vara som hetast. Så det är möjligt att det släpps en mediabomb mot Dilma eller Lula idag. Fulmedia och Lava-Jato gör allt för att en lägenhet som Lula aldrig har ägt ska smälla högre som ”brott” än t ex Aécio Neves miljardstölder och kokainaffärer … medan Temer blånekar och krampaktigt klamrar sig kvar några dar till. Alltså fortsatt mera cirkus och mindre bröd. Precis som kapitalet vill ha det.

Text: Hans Berggren

Regler för kommentarsfältet: Du har personligt ansvar för vad du skriver. Nedsättande kommentarer raderas. Max ca 300 ord och tre externa länkar. Läs mer
DELA
Föregående artikelGatestone: Sverige är ett qatariskt protektorat
Nästa artikelUtredningen mot Assange läggs ner men han förlåter inte
Hans Berggren har arbetat som översättare sedan 1989 och översatt ett 80-tal böcker, mest romaner, från engelska eller portugisiska till svenska, av författare som: Roddy Doyle, Carryl Philips, Louis de Berniéres, Salman Rushdie, Chico Buarque, José Saramago, Wole Soyinka, Chinua Achebe och många andra. Förärades Akademiens översättarpris 2005. Berggren spelar saxofon, sjunger till husbehov, skulpterar, komponerar och skriver. Hans Berggren bor med sin fru Katie på landet utanför Florianópolis, Santa Catarina, Brasilien och tidvis i Stockholm.

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here