Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

43%

43.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera. Uppd. 25/4 kl 13:45.

2000TV: 18 strategier för behandling av vuxenakne

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 7 juli 2018
- NewsVoice redaktion
Vuxenacne - Foto: Kjerstin Michaela, Pixabay.com, CC0 CC
Vuxenacne - Foto: Kjerstin Michaela, Pixabay.com, CC0 CC
Vuxenacne – Foto: Kjerstin Michaela, Pixabay.com, CC0 CC

Tror du att finnar är något som bara ungdomar drabbas av? Enligt ”The International Dermal Institute” är 40 till 55% av vuxna i åldrarna 20 till 40 år drabbade av vuxenakne och fet hud. Det innebär miljontals amerikaner och det faktum att de allra flesta dermatologer står hjälplösa utan en aning om hur man ska närma sig detta svåra och otrevliga hudproblem är ännu mer anmärkningsvärt.

Text: 2000TV.se. Artikeln är återpublicerad med tillstånd. | Den är ett komplement till artikeln De sju typerna av akne – och hur du bemästrar dem, del I i nummer 2/2018 av 2000-Talets Vetenskap.

De accepterade medicinska tillvägagångssätten för att hantera vuxenakne har fastnat i föråldrade metoder som innebär behandling med steroider och antibiotika eller, ännu värre, brutal djupgående kemisk peeling med giftiga potentiellt cancerframkallande ämnen som krotonolja, fenol eller aminolevuleninsyra.

Inget annat hälsotillstånd har en så tydlig koppling till dysfunktion hos binjurar och könskörtlarna som vuxenakne. Både binjurarna, äggstockarna och testiklarna producerar ämnen som reglerar nivåerna av hudolja, pigmentering och tillväxten av hudceller vilka är kännetecknande egenskaper hos vuxenakne.

Läs hela artikeln i TV Helse | Mediasamarbete


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

Tags: vuxenakne