Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

43%

43.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera. Uppd. 25/4 kl 13:45.

Bra läge att köpa Bitcoin nu – kursen ligger rekordlågt

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 4 oktober 2019
- NewsVoice redaktion
Bitcoin. Foto: Aleksi Räisä. Licens: Unsplash.com (free use)

EKONOMI & ANALYS. Kryptovalutan Bitcoin har rasat med hela 20 procent senaste veckorna och nått den lägsta nivån sedan början av sommaren 2019, rapporterar flera medier. En del anser att valutan “som vanligt” är osäker, men det betyder också att läget just nu är mycket bra för att snabbt köpa Bitcoin och en stabilisering inom en snar framtid är fullt möjlig.

Text: Torbjörn Sassersson, NewsVoice

Analytiker har försökt identifiera orsaken till det senaste kursraset. En orsak kan vara en misslyckad debut av en ny terminsprodukt för Bitcoin som lanserades av Bakkt för en vecka sedan.

Dagens Industri skriver i slutet av september i artikeln: “Tungt fall för bitcoin – rasat 20 procent: Ännu ingen rimlig förklaring”, att bitcoin-kursen legat hyfsat stabil kring 10,000 dollar sedan i augusti. Under senare tid ökade volatiliteten och kursen låg i förra vecka på den lägsta nivån sedan juni.

Bitcoin som kan kallas, världens mest kända digitala valuta, har sedan lanseringen 2009 åkt berg- och dalbana vad gäller både värde och kurs. Det har alltid varit normalt, så det senaste kursfallet sker inom ramen för Bitcoins typiskt vilda karaktär. Att kursen ibland rasar eller är volatil är alltså inget att förskräckas över.

Kryptorobotar

En del har fått intresse för så kallade kryptorobotar. Olika leverantörer annonserar för sina egna programvaror, robotar som automatiskt sköter handeln på kryptomarknaden åt dig. Aktienboard.com skriver i en artikel om “The Bitcoin Evolution” att dessa robotar inte är felfria och vissa av dem kan vara bedrägeriförsök som handlar om att komma åt investerares pengar, vilka satsas på olika kryptovalutor.

Bedragare brukar locka in investerare med låga kostnader och snabbhet med att komma igång. Sajten förklarar mer på sin hemsida om hur du bör förhålla dig till kryptorobotar, hur du ska minimera risker och förluster.

Bra läge att köpa Bitcoin

Omkar Godbole som rapporterar för Coindesk menar att läget nu är bra att handla Bitcoin och han pekar på indikationer som försäljningsuttröttning (seller exhaustion) och tecken på “översälj”, enligt en artikel från den 4 oktober 2019.

Emelie RubensonValutahandel.se skriver i en artikel från den 3:e oktober 2019 att det bara är att konstatera att värdet på Bitcoin svängt rejält och att under 2017 nådde Bitcoin sin absolut högsta notering någonsin. I slutet av 2018 rasade valutan med hela 83%. Sedan hände något 2019.

Stora företag fick ett seriöst intresse för kryptovalutan och i maj 2018 steg värdet med 70%, skriver Rubenson. Det betyder att en stor del av värdet kom tillbaka. Toppnoteringen låg 2017 på 20,000 USD och värdet är imponerande även 2019.

Bitcoin kan bli både en stark och stabiliserad valuta inom en snar framtid

Jared Dillian, pressfoto
Jared Dillian. Pressfoto: Jareddillian.com

Jared Dillian som arbetat på Lehman Brothers skriver den 3 oktober 2019 i artikeln “Confessions of a Reformed Crypto Doubter” i Bloomberg Opinion att behovet aldrig varit större för en statslös valuta än nu, en valutareserv som står fri och på egna ben vid sidan av det finansiella systemet. Några fördelar han pekar på är att regeringar visserligen kan trycka pengar, men de kan inte trycka Bitcoins.

Regeringar kan inte heller beslagta Bitcoins eftersom kryptovalutan kan flyttas osynligt runt globen, dessutom till en minimal kostnad.


Dillian gör även en liknelse mellan Bitcoin och dot.com-bubblan som blåstes upp runt 1999 och sprack. Visserligen försvann de flesta dot.com-bolagen, men en handfull överlevde och kan i dag 20 år senare värderas i mångmiljardklassen, i dollar räknat.


Dillian menar att Bitcoin kan vara en valuta som blir mycket värd inom en nära framtid. Skälet till att vissa dot.com-bolagen blev framgångar är internet och det världsomspännande nätverket av datorer har kommit för att stanna. Därför ser den tidigare Bitcoin-skeptikern Jared Dillian att Bitcoin har en ljus framtid.

Dillian tror till och med att det framtida värdet på Bitcoin kan vida överstiga de högsta värde som valutan någonsin haft. Dagens försumlighet och negativitet runt Bitcoin kan vara baserad på okunskap och förhastade slutsatser.

Han avslutar sin artikel med orden:

“I believe there will be another bull market, much larger than the first one, where the potential is finally realized.”

 

Relaterat


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq