NOTERAT. Journalister som rapporterar om gängvåld, som anses vara relaterat till massmigrationen, inte bara misshandlas av gängen, de hånas även av ansvariga beslutsfattare. Senast i raden är fallet när en kulturchef spelar in sarkastiska kommentarer med sin mobil om Lamotte och sedan får fortsatt förtroende av en förvaltningschef.
Paula Pelli som är kulturchef i Trollhättans kommun hånar den misshandlade medborgarjournalist Joakim Lamotte efter att han rånats, hotats och slagits av invandrare som anser att de äger Kronogården, en offentlig plats i Trollhättan.
Paula Pelli valde att på eget initiativ spela in en video med sin mobiltelefon där hon gör narr av Joakim Lamotte. Trollhättans Stad förtydligar på sin hemsida att kommunen förvisso inte står bakom innehållet i Paula Pellis video, men trots hånet mot en journalist anser kommunens förvaltningschef Tommy Svensson att de ska ha kvar förtroendet för Pelli, enligt en kommentar på kommunens hemsida.
”Som chef blir du [Paula Pelli] en symbol för organisationen, och det är klart att jag tycker att inlägget [om Lamotte] var olyckligt, eftersom det riskerar att påverka förtroendet för vår verksamhet. Efter samtal med den berörda chefen [Pelli] har jag dock fortsatt fullt förtroende för dennes arbete”.
Joakim Lamotte har gjort sig känd i Sverige genom att specialisera på att rapportera från gator och torg hur människor i allmänhet uppfattar det ökade våldet i Sverige. Ofta attackeras då Lamotte av fientliga gängmedlemmar som hävdar att Lamotte inte får filma dem eller ens beträda offentliga platser som gängen anser att de ”äger”.
För att jaga bort Joakim Lamotte, och även andra journalister som försöker rapportera om sakläget, används hot, slag, sparkar och tillgrepp av kamerautrustning. Lamotte ställer en viktig fråga i sin kommentar till sina tittare. Han uppmanar alla att fundera på om det egentligen är konstigt att vi har ett samhälle som ser ut som det gör om det här sådana här beslutsfattare vi har.
Robert Aschberg gjorde nyligen också ett hånfullt utspel mot Lamotte där han i en artikel i Aftonbladet insinuerar att Lamotte är feg, rasistisk och bara är ute efter att håva in sympatipengar via Swish från allmänheten. Lamotte replikerade Aschberg.
60 Minutes och andra filmteam jagas ut
Journalister från utlandet gör samma observationer som Lamotte. De får också ta emot hot, sparkar och annan misshandel för att de filmar på utsatta men offentliga platser i Sverige. När svenska politiker sedan kommenterar TV-inslagen ”känner de inte igen sig” i den bild som målas upp.
Den amerikanska undersökande journalisten Tim Pool som 2017 besökte svenska ”no-go-zoner” i Stockholm och Malmö och i samband med det blev intervjuad av SVT. Han säger att han inte gillar Sverige och pustar ut av lättnad när han lämnat landet. Pool uppger att den sociala anspänningen och åsiktsstyrningen gjorde vistelsen i Sverige obekväm.
TV4 Kalla Fakta rapporterade 2017 om utsatta kvinnor på Järvafältet. Dessa kvinnor utsätts för grov främlingsfientlighet i sina egna bostadsområden. Det handlar om att ytterligare en större kanal bekräftar att våldet är verkligt. Aschbergs antydan att våldet runt Lamotte är överdrivet är således förvillande.
Skribenten Judith Bergman skriver att det finns 61 särskilt utsatta områden i Sverige, som styrs av 200 kriminella nätverk med uppskattningsvis 5000 kriminella. Hon skriver att barn så unga som tio år varit inblandade i allvarliga brott. De flesta invånarna var icke-västerländska, i huvudsak muslimska, invandrare, skriver Bergman.
”Det har gått för långt. Det är dags att sätta stopp för det vansinniga som pågår”. Det varnar Christopher Boman i en polisvideo som är biträdande lokalområdeschef i Järva, Stockholm. Boman anser att våldet som vanligt folk utsätts för våld från gängkriminella är oacceptabelt, alltså ännu en person i ett utsatt yrke som bekräftar våldets realitet.
I videon nedan, med över en miljon visningar, inspelad av den svenska polisen framkommer polisens arbetssituation i vissa svenska förorter.
https://www.youtube.com/watch?v=aoyXbd5-XXI
Kritiken är stark mot etablissemanget allt medan invandrargängen tar över allt fler offentliga platser runt om i landet eftersom polisen ombeds kliva tillbaka och även stänga polisstationer i särskilt utsatta områden, vilket innebär att gängvärldens rättssystem ersätter svensk lag. De boende i dessa områden och vanliga besökare på dessa torg överges därmed av Staten och blir föremål för alternativa rättsprocesser.
I en debattartikel från 2018 skriven av Patrik Engellau menar han att det är dags starta ett krig mot våldet i Sverige.
”Dags att förklara krig nu” … ”När stater förlorar kontrollen över delar av sitt territorium krävs det stor beslutsamhet för att återupprätta det statliga våldsmonopolet” .
I detta ”krig” behövs inbäddade journalister som skyddas av poliser som förslagsvis bäddas in av militär personal.
Text: Torbjörn Sassersson, NewsVoice
https://www.youtube.com/watch?v=h3wgqh3i1AI