Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

43%

43.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera. Uppd. 25/4 kl 13:45.

Svensk professor: Vaccinpass ger en falsk trygghet

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 9 januari 2022
- NewsVoice redaktion
Vaccinpass (Unsplash.com) och professor JanAlbert (pressfoto: Martin Stenmark för KI)
Vaccinpass (Unsplash.com) och professor JanAlbert (pressfoto: Martin Stenmark för KI)
Bild: Vaccinpass (Unsplash.com) och professor JanAlbert (pressfoto: Martin Stenmark för KI)

INJEKTIONSPOLICY. Regeringens beslut om införandet av vaccinpass från den 5:e januari 2022 får kritik av Jan Albert som är professor i Smittskydd vid Karolinska institutet. Han menar att vaccinpass ger en falsk trygghet. Det skriver SR Ekot som intervjuat honom.

“Det är överspelat just nu, oavsett om man fått vaccin eller inte ska man se till att skydda sig själv och omgivningen, för att inte öka smittan och överbelasta vården”, säger Jan Albert till Ekot.

Att ha hårdare smittskyddsrestriktioner för oinjicerade än för injicerade är därför inte logiskt.

Folkhälsomyndigheten vill gå i en den andra riktningen. Britta Björkholm är avdelningschef på myndigheten vill att ovaccinerade ska särbehandlas tex genom att förhindra att för många oinjicerade får samlas på samma plats (medicinsk apartheid). Björkholm vill därför att vaccinpass ska införas på ännu bredare front framgent.

Text: NewsVoice


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq