Epoch Times: ”Storebror ser dig” på riktigt i Kina

publicerad 26 november 2014
- av NewsVoice

1984 in China Mao Big Brother

Den kinesiska regimen spionerar på alla kinesiska medborgare, inklusive ledarna i partitoppen, enligt en rapport från Vancouverbaserade kinesiska nyhetssajten Creaders.net, som avslöjar det riksomfattande spionprogrammet.

Text: Joshua Philipp, Epoch Times, torsdag 20 nov | Bild: kollage baserat på foto på Mao och 1984 (public domain)

Det hemliga programmet, som bedrivs av den kinesiska regimens ministerium för offentlig säkerhet, kallas ”stor underrättelse”.

Sound of Hope Radio (SOH Radio) citerar Wang Lijun, Kinas tidigare chef för Chongqings byrå för offentlig säkerhet som säger att det tar 12 minuter för programmet att gå igenom alla 1,3 miljarder kineser, 4 minuter att gå igenom alla personer som finns på Kinas lista på efterlysta och 3,5 minuter att gå igenom alla som har körkort i Kina.

Programmet har pågått i snart tio år och den kinesiska regimen har sett till att dölja det för allmänheten, enligt SOH Radio.

Läs mer

Relaterat

China Installed More Than 10,000,000 Surveillance Cameras in 2010


Så här kan du stötta Newsvoice

 • Var det här en nyhet dom hade redan 1984 många år sedan Kina är Psykopat Eliten dröm att hela världen ska va som Kina.

  • Tvärtom de är sig själva nog och lämnar andra ifred.
   På 1200-talet kom de med stora krigsfartyg till Afrika och bedrev fredlig handel utan att anfalla. De stora fartygen var till för att skydda kejsaren. I våra dagar kommer de till Afrika med fredlig handel. Usa kommer med soldater och skapar kaos för att hindra Afrikas utveckling.
   Kineserna har mer visdom än västvärlden.

   • Det stämmer nog det du säger är inte påläst om 1200 talet tänker mer på vår moderna historia med tanke på av deras dröm inte varit möjlig förän nu med rfid chippet . Deras agenda Georgia Guidestones. En ny världsordning.

    • Usa och EU har långt gångna planer på att ersätta pass med inopererade datachip om några år påstår somliga…. vet inte om det verkligen är helt bestämt. Usa har hållit på med besläktad teknologi sedan över 50 år.
     Varianter av rfid finns ju numera överallt – i varulager, vid prisskyltar i livsmedelsbutiker, vid återvinningsstationer.

 • Peter ges utrymme att flytta fokus och gå på person.

  Du har inte träffat Jüri Lina, och bara läst lite. Jag har träffat honom. Sett hans filmer, läst hans böcker, och varit på många föredrag och filmvisningar. Du pratar om “hatisk”, och projicerar väl då. Ser man på din retorik på newsvoice så är det uppenbart: “angloamerikanska parasiterna…” osv.

  Jüri Lina är motsatsen till vad du står för och hävdar om honom. Vem har forskat mer än han och haft tillgång till olika arkiv? Det var “ett fönster” en kort period då det gick att komma åt de ryska arkiven, vilket Jüri Lina fick en väg att göra.

  Söker du sanning då ska du värdesätta de som lägger ned sin tid på att dra fram den.

  Han pratar om detta, och om harmonisk musik, hälsa, det vackra – om väldigt mycket. Knappast någon slår honom på fingrarna vad gäller att veta vad han talar om, och ha det underbyggt när det gäller kommunismen och spelat där bakom. Han har forskat väldigt länge i arkiv.

  Jag köpte en bok en gång efter att ha varit på föredrag, och satt på tåget och läste den på väg hem. Jag blev så uppslukad att jag missade att gå av, och blev strandsatt på nästa ort i natten.

  Boken han sa du skulle läsa är kraftigt utökad, infon säger att den säljs nu ett tag med rabatt inför jul – 560 sidor för 270 kr:

  http://jyrilina.com/eesti/svenska/under-skorpionens-tecken-sovjetmaktens-uppkomst-och-fall/

  “Efter sovjetmaktens fall den 24 augusti 1991 har de ryska arkiven börjat avslöja sina hemligheter för häpna historiker. Omskakande uppgifter strömmar hela tiden fram, men endast en rännil har nått oss i Västeuropa. Framför allt saknas helhetsbilden. Det är den som Jüri Lina söker ge i denna bok…

  “Under Skorpionens tecken” torde ändra läsarens uppfattning om vår tids historia. Läsaren torde komma till insikt om en annan verklighet, varifrån man fortfarande styr oss med osynliga trådar”.

  • Nypon
   Ämnet var Kina men du kör ditt eget race.
   Lina har i vissa stycken ett rabiat hat mot Sovjet som var offer för de helt oprovocerat onda anglosaxarna som i århundraden plågat folk världen över. Om du känner till något om bankväsendet, kan du då motsäga att anglosaxarnas eliter är de värsta tänkbara parasiter?
   Och att de nu i tron att de är exceptionella hotar att dra ner världen i en avgrund.
   Lina fokuserar ju mycket på judarna vill jag minnas, jag konstaterar att anglosaxarnas rika överklass tjänar på det som pågår och jag kan inte bedöma hur makten internt är fördelad.
   Jag vet att han fått tillfälle att titta i arkiv som kan skada andra än anglosaxarna. Den tidsperioden låg Ryssland blottat för de sk liberala krafter som inte gör annat än skada mot Ryssland. De arkiv som avslöjar anglosaxarna har de sannolikt lagt beslag på själva och gömmer. För exempel, efter WWI fick den grymme slavdrivaren Herbert Hoover sin karriär bla därför att han lade beslag på arkiven i de besegrade nationerna och tsarryssland och tom använde dem för att paketera in maskindelar innan dessa stora mängder dokument gömdes undan i Usa. Kan du föreställa dig att anglosaxarna gjorde samma sak fler gånger – tex i nazityskland efter WWII och när de nu fick chansen 1991.
   Gissa om Lina fick ett rättvisande urval av info?
   Men jag fördömer honom inte, jag bara varnar för att han är partisk och har en väldigt kategorisk framtoning. Och anglosaxarna angriper med så stora propagandaresurser att det behövs balans. Kritisera gärna kommunismen och Sovjet och Stalin men försök förstå vilka enorma svårigheter de stod inför och glöm inte att det var de onda anglosaxarna som påtvingade dem bolshevismen. Och kritisera ‘finansjudar’ men inse att de jobbar för en långt större numerär av anglosaxisk överklass som inte behöver få skitiga händer. Eller motbevisa det om ni kan.

 • Du anklagar mig för att sätta likhetstecken kapitalism och kommunism. Det har du missförstått.
  Du slår in öppna dörrar med en del saker du säger om västvärldens onda motiv och att frimurarnätverk spelar stor roll.
  Chiang Kai Chek den korrupte kom inte till makten 1949 så sen dess har Kina en skurkregim och den skall bort annars vill inte du vara med så det så!!
  Svårt att uppnå konsensus om ett sånt synsätt. Särskilt med en miljard kineser.
  Ingen risk att du hittar någon marxist i mig – Marx var britternas medhjälpare – för företagare och anställda har mer gemensamt mot finansmakten. Men valda delar av en stark statsmakt anser jag vara av godo. Kalla det vad du vill.

  • Du missförsår – det är ju jag som sätter likhetstecken.

   Du kallar massvätkatastrofer för västpropaganda och iscensatt av väst, och:

   “… svält … orsakades delvis av att Usa och England vägrade att ta emot betalning med guld för Sovjets import. I förhoppningen om att provocera fram svält krävde angloamerikanerna betalning med spannmål.”
   “Roosevelt hade säkert en viss sympati för alla dem som drabbats av imperialismen”

   https://newsvoice.se/2014/07/01/contrails-eller-chemtrails-eftersnack-och-reflektioner/

   Jüri Lina:

   Kiev… Holodomor-museet,… som visar omfattningen av de tre svältkatastrofer som framkallats av kommunisterna? Kring museumet finns en park, där finns stenplattor i gräset med citat av Lenin. […]. Det var psykopaten Lenin som systematiskt och industriellt började utrota hela folkslag med hjälp av framkallat svält som vapen. Det var han som byggde koncentrationsläger och krävde att 90 procent av den ryska befolkningen skulle utrotas.

   Ett handskrivet hemligt belyser hans enorma lömskhet i organiserandet av svältkatastrofen i Ukraina 1921-22:

   ”Till Michailov
   Politbyrån påpekar för Ukrainas Kommunistpartis centralkommitté att insamling av alla livsmedel, d v s 100 %, spelar en helt avgörande roll för Sovjet.. Man måste hitta de mest effektiva åtgärder som skall vidtas för att uppnå detta mål. Besked måste ges om alla beslut. Rapportera per telefon två gånger i månaden hur insamlingen och transporterna till Sovjetryssland pågår.”

   I Yalta, Teheran och Kairo beslöt Roosevelt och Stalin att att kommunismen skulle tas till Kina för att förstöra det.

   Roosevelt erkände Stalin och regimen. Väst gjorde strålande affärer med Sovjet, svälten förnekades av Sovjet, och väst gjorde inget för att undsätta. Skeppa säd dit äventyrade affärerna med Sovjet.

   Bakom – frimurarbröderna. Att påstå att det handlade om guld och brända åkrar borde medföra utvisning.

   • Nypon
    Nu har du bytt ämne, det handlade inte om Sovjet
    Nypon borde inte få utrymme för sin personliga vendetta med fritt ämnesval.
    Men jag svarar trots det för andra läsares skull
    Juri Lina: Jag skrev till honom med konkreta frågor om vilka källor han åberopar men han kunde inte ge något svar utom att hänvisa till sin bok för 350kr. Om han vore seriös skulle han tala om vilka referenser han hänvisar till. Han är mycket starkt hatisk mot Sovjet och det är ingen bra utgångspunkt om man skall ta reda på fakta. Jag har läst om hans personliga erfarenheter från tiden därborta men mot Sverige är han också ganska hatisk så det är ett personlighetsdrag.
    Det fanns en kopia av hans bok om frimureriet på nätet som jag ögnade igenom lite och det var inte utan intresse. Museer i Ukraina hjälper inte, den förre ledaren där alltså inte han som störtades i år utan en tidigare, han sprider gammal Usa-propaganda med helt felaktiga siffror. Det finns ögonvittnen som beskriver hur hemskt det var men dom kan inte avgöra om det verkligen dog tio miljoner, två miljoner eller några hundratusen. Och det finns citat från ömse sidor som låter mycket hatiska – men det bevisar inte att det i det stora hela var frågan om avsiktligt påtvingad svält. Så att detta sprids av väst handlar bara om propaganda.
    Det var inte Stalin utan Usa och England som avsiktligt provocerade fram svälten i början på 1930-talet genom att kräva betalt i spannmål. Vi får ta fortsättningen under en mer passande artikel annars överskrids maxtext.
    Svälten 1921-22 var ju konsekvenser av interventionskriget där 14 länder anföll bolshevikerna. Lita inte på hatiska människor och ta del av västkritiska källor så får du en mer balanserad bild.

 • Peter G bär propaganda utifrån felsyn på tillvaron.

  “Socialistisk värdegrund…” haha, Peter, hur mår du?

  Den kinesiska regimen är en helt olaglig regim – den är inte Kina och representerar inte det kinesiska folket. En diktatur, tillsatt från Wall Street, som ville förstöra det kinesiska folket med kommunismen. Vilket de gjort. Övervakningen syftar till att regimen har så mycket skuld, så mycket blod på sina händer. Hur många oskyldiga kineser har de dödat, 120 miljoner? Var den för folket skulle övervakningen inte finnas på det sättet. Men den är så rädd, den vet att dess dagar är räknade och då kommer ledarna att ställas inför rätta.

  De är maffialedare, oftast med dubbla pass. Pengarna som folket slitit ihop finns på deras konton utomlands.

  Vart ska de fly, och var ska de ha sitt lebensraum:
  http://www.politicalforum.com/latest-us-world-news/212138-where-will-future-china-s-lebensraum-living-space-russia-america-australia-etc.html

  I Peter Grafströms eget hem!

  Det värsta är att de försöker lägga världen under sig.

  Thus, in a speech entitled “War is Not Far From Us and is the Midwife of the Chinese Century,” former Defense Minister Chi Haotian makes[…]
  He suggests that the extermination of the U.S. population with biological weapons is the only way in which China can both solve its internal problems and gain the “lebensraum” [“living space,” the concept advanced by the Nazis to justify conquering Europe] he says it needs.

  The CCP is the key to understanding all of these disturbing trends in China, and the Nine Commentaries is the key to understanding the CCP.

  http://www.asianresearch.org/articles/2762.html

  http://ninecommentaries.com/

  • Ditt hånfulla tonfall borde automatiskt diskvalificera dig. Du är vilseledd av illasinnad västpropaganda. “Det värsta är att de försöker lägga världen under sig” påstår du. I verkligheten är det i st Usa och de hatar att Kina utan våld samarbetar lagligt med andra.
   Kina gör fn inga försök att nå ut till väst för att bekämpa det lögnmaskineri som är din enda referenspunkt. De nöjer sig med att utestänga en del av lögnerna så att de åtminstone får det lite lugnare på hemmaplan. Det du säger om att kommunisterna ‘fick hjälp’ att komma till makten orsakades av det brittiska inflytandet över Usa, antagligen för att förhindra att både Usa och Kina skulle bli för mäktiga. Brittisk splittringspolitik.
   Nu har den orsaken sedan länge spelat ut sin roll. Det som brister i alla länder idag är att särskilt britternas offshorebanker parasiterar på en osolidarisk överklass. Kineserna är nog inte värre än andra. Övervakningen beror inte alls på det du säger och som du blivit vilseledd att tro på utan i st på att Usa iscensätter omstörtande verksamhet i förhoppningen att störta regimen så det föreligger helt klart ett visst hot mot den nationella säkerheten. Kinas befolkning tjänar på att fortsätta ungefär i tangentens riktning med nuvarande styre. De som du litar på stöder Us/Uk imperialisternas parasiterande världsherravälde och vill skapa kaos.
   Du tycks utgå från att termen socialistisk värdegrund är någon form av hyckleri.
   Men tom folkpartiet här hemma kallas ‘social-‘ som en del i sin beskrivning och menar att kapitalismen måste tämjas i viss mån.

 • Usas omstörtande verksamhet skapar behovet av övervakningen. Usa finansierar terror, sekterism och fejkade revolutioner.
  epoch times och sound of hope låter som typiska usa-propagandaenheter
  Wei Ling Chua har skrivit Democracy – What the West can learn from China
  “Boken analyserar demokrati på djupet och gott styre med aktuella exempel jämförande Kinas med västs politiska system teoretiskt och praktiskt.
  Det nuvarande kinesiska politiska systemet är designat för bred folklig konsultation med socialistisk värdegrund undvikande de inbyggda bristerna i västvärldens politiska system.
  Trots den demokratiska naturen hos Kinas politiska system som genomgående uppmäter en mycket hög grad av tillfredsställelse hos medborgarna i alla opinionsmätningar jämfört med väst, har västmedia framgångsrikt hjärntvättat allmänheten att se Kinas kommunistiska regim som en diktatur”

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *