Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

17%

17.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera.

Epoch Times: ”Storebror ser dig” på riktigt i Kina

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 26 november 2014
- NewsVoice redaktion

1984 in China Mao Big Brother

Den kinesiska regimen spionerar på alla kinesiska medborgare, inklusive ledarna i partitoppen, enligt en rapport från Vancouverbaserade kinesiska nyhetssajten Creaders.net, som avslöjar det riksomfattande spionprogrammet.

Text: Joshua Philipp, Epoch Times, torsdag 20 nov | Bild: kollage baserat på foto på Mao och 1984 (public domain)

Det hemliga programmet, som bedrivs av den kinesiska regimens ministerium för offentlig säkerhet, kallas ”stor underrättelse”.

Sound of Hope Radio (SOH Radio) citerar Wang Lijun, Kinas tidigare chef för Chongqings byrå för offentlig säkerhet som säger att det tar 12 minuter för programmet att gå igenom alla 1,3 miljarder kineser, 4 minuter att gå igenom alla personer som finns på Kinas lista på efterlysta och 3,5 minuter att gå igenom alla som har körkort i Kina.

Programmet har pågått i snart tio år och den kinesiska regimen har sett till att dölja det för allmänheten, enligt SOH Radio.

Läs mer

Relaterat

China Installed More Than 10,000,000 Surveillance Cameras in 2010


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq