Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

43%

43.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera. Uppd. 25/4 kl 13:45.

Revolvermännens uppgörelse i “NewsVoice City”

Torbjörn Sassersson är grundare av NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 4 september 2019
- Torbjörn Sassersson
"News Voice City". Foto: Xiang Gao. Licens: Unsplash.com (free use). Montage: NewsVoice.se
"News Voice City". Foto: Xiang Gao. Licens: Unsplash.com (free use). Montage: NewsVoice.se
“News Voice City”. Foto: Xiang Gao. Licens: Unsplash.com (free use). Montage: NewsVoice.se

NOTERAT. Jan Norberg och Öystein Rönne har skrivit en tänkvärd artikel i Nya Tider om hur Regeringen, grindvaktare med statligt stöd och diverse myndigheter utövar förtryck mot svenska nätmedier. Artikeln är rubricerad: “Det svenska politiska kommissariatet går till aktion mot alternativmedia”. Debattörerna kritiserar NewsVoice och undertecknad. Därför replikerade jag i Nya Tider. Kort därpå replikerade Norberg-Rönne i NewsVoice efter en förfrågan från undertecknad. 

Text: Torbjörn Sassersson

Debattörerna Norberg-Rönne är inne på att tex Google tydligt visat att företaget gärna har möten med svenska Regeringen och representanter från mediakartellen Bonnier, möten där de kommer överens om hur den politiska korrektheten ska skyddas och metoden för den beskyddarverksamheten är repression. Norberg-Rönne menar att NewsVoice givit efter för denna typ av förtryck och börjat med självcensur för att inte riskera att stängas.

Jag svarar i Nya Tider hur jag hanterar påtryckningar i repliken: “Torbjörn Sassersson svarar revolvermännens uppgörelse i NewsVoice City”. Det finns trots allt risker med att vara alltför tillåtande i debattartiklar och kommentarsfält. Vi riskerar att bli påhoppade av grindvaktsorgan. Det är den verklighet vi nya publicister lever med idag. Ska vi arbeta med att publicera precis allt eller ska vi filtrera en aning, men utan att censurera? Har vi tid att sitta och slösa tid i juridiska processer eller ska vi arbeta med media?

Uppgörelsen i “NewsVoice City” handlar mycket om en fight mellan några “revolvermän” på huvudgatan i vilda västernstaden NewsVoice. Skjutjärnsmedborgarjournalisterna Norberg-Rönne mötte samhällsanalytikern Mats Sederholm och de slåss med text.

Uppgörelsen startade i NewsVoice, fortsatte i Nya Tider och nu är debatten tillbaka i “Rakt på sak” där Norberg-Rönne igår replikerade med artikeln: “En förestående återkomst?”.

Text: Torbjörn Sassersson, redaktör NewsVoice


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq