Revolvermännens uppgörelse i “NewsVoice City”

publicerad 4 september 2019
- Torbjörn Sassersson red.
"News Voice City". Foto: Xiang Gao. Licens: Unsplash.com (free use). Montage: NewsVoice.se
"News Voice City". Foto: Xiang Gao. Licens: Unsplash.com (free use). Montage: NewsVoice.se
“News Voice City”. Foto: Xiang Gao. Licens: Unsplash.com (free use). Montage: NewsVoice.se

NOTERAT. Jan Norberg och Öystein Rönne har skrivit en tänkvärd artikel i Nya Tider om hur Regeringen, grindvaktare med statligt stöd och diverse myndigheter utövar förtryck mot svenska nätmedier. Artikeln är rubricerad: “Det svenska politiska kommissariatet går till aktion mot alternativmedia”. Debattörerna kritiserar NewsVoice och undertecknad. Därför replikerade jag i Nya Tider. Kort därpå replikerade Norberg-Rönne i NewsVoice efter en förfrågan från undertecknad. 

Text: Torbjörn Sassersson

Debattörerna Norberg-Rönne är inne på att tex Google tydligt visat att företaget gärna har möten med svenska Regeringen och representanter från mediakartellen Bonnier, möten där de kommer överens om hur den politiska korrektheten ska skyddas och metoden för den beskyddarverksamheten är repression. Norberg-Rönne menar att NewsVoice givit efter för denna typ av förtryck och börjat med självcensur för att inte riskera att stängas.

Jag svarar i Nya Tider hur jag hanterar påtryckningar i repliken: “Torbjörn Sassersson svarar revolvermännens uppgörelse i NewsVoice City”. Det finns trots allt risker med att vara alltför tillåtande i debattartiklar och kommentarsfält. Vi riskerar att bli påhoppade av grindvaktsorgan. Det är den verklighet vi nya publicister lever med idag. Ska vi arbeta med att publicera precis allt eller ska vi filtrera en aning, men utan att censurera? Har vi tid att sitta och slösa tid i juridiska processer eller ska vi arbeta med media?

Uppgörelsen i “NewsVoice City” handlar mycket om en fight mellan några “revolvermän” på huvudgatan i vilda västernstaden NewsVoice. Skjutjärnsmedborgarjournalisterna Norberg-Rönne mötte samhällsanalytikern Mats Sederholm och de slåss med text.

Uppgörelsen startade i NewsVoice, fortsatte i Nya Tider och nu är debatten tillbaka i “Rakt på sak” där Norberg-Rönne igår replikerade med artikeln: “En förestående återkomst?”.

Text: Torbjörn Sassersson, redaktör NewsVoice

Bildannons för Dieseltrim.se

Så här kan du stötta Newsvoice

 • Humorn var väl, i alla fall i efterhand, ganska tydlig när man såg skylten;-) Om temat Rönne/Norberg vs Sederholm tycker jag mig se att den senare endast betydligt mer subtilt uttrycker att han ser ner på de andra. Det ändrar för mig personligen på intet sätt vad det faktiskt är han vill uttrycka. Personlig åsikt,varken mer eller mindre. Viktigt att inte blanda ihop åsikter med fakta…
  Mats

 • Mats Sederholm är inte mer “samhällssanalytiker än Norberg-Rönne, eller jag själv för den delen.
  Att kalla dem skjutjärnsmedborgarjournalister är att förlöjliga och förminska, ett härskarknep.

  Helt plötsligt verkar det som om du Torbjörn inte vågar stå för något eget. Likt Pontius Pilatus tvår du offentligt dina händer.

  • “Skjutjärnsmedborgarjournalister”. Det där är bara humor. Inget att oroa sig över. Killarna har satt de tuffa reglerna för online-debatten i NV sedan lång tid och de får tåla lite självdistans. Inget härskarknep alltså.

   På samma sätt kan i så fall titeln samhällsanalytiker uppfattas som en pik. Kanske. Vet ej. Fråga Mats.

   Jag har märkt att det ibland läses in betydligt mer allvar i vad jag skriver, än vad som finns i det jag skriver. Hela min artikel ovan kan läsas som stand-up-comedy i text. Jag kanske måste humorkategorisera artikeln.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *