Läkemedelsverkets nya GD – Sköts utnämningsmakten korrekt? – Del 4

Jan Norberg, selfie 2021-08-25 Jan Norberg är pensionerad konsult med en bakgrund inom svensk industri. Han är sedan några år bosatt i Portugal. Jan är en engagerad samhällsdebattör. Se lista på alla Norbergs artiklar.
publicerad 29 september 2020
- Jan Norberg
Person intar fosterställning. Arrangerad foto från Crestock.com

GRANSKNING. Följetongen fortsätter, nu med klara överträdelser mot flera olika lagar, från Regeringens sida. Som framgår av tidigare artiklar är nu Regeringen på väg att fullborda ett brott med tydligt och uppenbart uppsåt.

Text: Jan Norberg

Artikelserien: Del 1 | Del 2 | Del 3 | Del 4 | Intervju med Norberg | Del 5

Regeringen har redan vid sitt sammanträde torsdagen den 24/9 som tillfällig GD för Läkemedelsverket utsett Joakim Brandberg, tidigare chefsjurist vid Läkemedelsverket. Det skriver LäkemedelsVärlden.

Regeringens Departementssekreterare, Erika K Nilsson, har tagit ett tjänstemannabeslut för Regeringens räkning vilket solklart bryter mot en lång rad lagar och bestämmelser och för vilket hon, enligt lagen om tjänstemannaansvar, är åtalbar.

Temperaturen är helt klart på väg att höjas i detta ärende. NewsVoice syfte med denna granskning är att kunna säkerställa en korrekt hantering av den så kallade utnämningsmakten. Vi vill ha svar på frågan om Regeringen kan fortsätta tillämpa en lag (OSL 39 kap. 5 b § offentlighets- och sekretesslagen, 2009:400) som inte tillkommit i laga ordning och vilken därför är en så kallad nullitet. Regeringen har så här långt agerat för att försöka undvika kärnfrågan, dvs om den agerar utanför erforderligt lagstöd.

I avvaktan på den rättsutredning som måste göras har NewsVoice hos Regeringen begärt att de upphäver (inhiberar) sin olagliga utnämning av Joakim Brandberg som tillfällig GD för Läkemedelsverket. Vi har likaså begärt att Regeringen skjuter upp sin rekryteringsprocess för utse den vilken de slutligen avser att utnämna. Rättsprocessen har bara börjat och vi avser att verkligen gå till botten med detta.

Ni som läser detta uppmanas att sprida detta på alla olika sociala medieplattformar ni anser passande. Om vi tillsammans kan agera för att få detta maktmissbruk uppmärksammat i olika mediala sammanhang ökar vi tillsammans trycket på Regeringen. Finns det någon som har möjlighet att uppmärksamma massmedia om detta så vore det önskvärt.

Självklart har vi flera avslöjanden att presentera bland dessa oegentligheter, men vi avvaktar tills vi ser hur Regeringen avser att agera. Detta är “agendasättande journalistik” för att uttrycka sig med Dagens Nyheters chefredaktör Peter Wolodarskis egna ord.

Text: Jan Norberg


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
 • Du Hans Dahl nämnde att utlandssvenskar inte är fega som sticker från Sverige. Det håller jag med om. Dom gör större nytta än dessa som sitter i Sverige och matar skattepengar över detta sjuka samhälle.

  Man hör ofta att dom är fega dom som stuckit. Vad mer gör svensken som är hemma? Han vågar inte ens yttra sig på FB eller annan alt.media av rädsla att åka dit för HMF. Om någon startar en gerillarörelse för att förinta dessa förrädare som styr Sverige då åker jag hem och ansluter mig. Men pensionärer och dom som bor utomlands gör mer nytta för Sverige just nu än dom fegisar som sitter hemma.

  Sen Jan så håller jag med på allt du skriver och så ser verkligheten ut. Men detta har pågått i ett tjugotal myndigheter i hur många år som helst och ingen kan göra något åt problemet. Vad dom säger är att man får gärna ta upp detta i en domstol. Hur har en privat människa råd att slåss mot dessa i en domstol? Och detta vet dom så väl om, att den risken kan bli utblottning för en enskild individ. Märk väl att om du har ett fall numera i vilken myndighet som helst så får du avslag nästan jämt i första instans och du hänvisas till ett överklagande.

  Om inte detta heller går igenom så ber dom dig ta upp saken i domstol. Då vet dom om att det är stopp för dig ekonomiskt. Och i dom första instanserna är det för att trötta ut dig. En cancersjuk människa orkar inte slåss mot dessa. Kristersson införde när han var socialminister en sak att dom cancersjuka skulle tala om vilket datum dom skulle dö för att kunna få ut pengar. Det var många sådan fall där dom cancersjuka var förtvivlade. Tänk er för innan ni väljer denna fascist och lögnare till statsminister.

  • Bo, jag är enormt glad och lättad över att du, Jan Norberg och Öystein Rönne har gjort ert återtåg till denna fantastiska frihetsblogg!

   Ni tillsammans med andra utlandssvenskar går i bräschen för att avslöja lögn, mörkläggning och ruttenhet i vår statsledning och ni är en inspiration för alla oss som söker sanningen och som är villiga att kämpa för den och för ett nytt styre som ger frihet under ansvar för varje individ och som bygger för respekt för våra medmänniskor, för djuren och för naturen.

 • Svar på tal till Jan. I punkt 6b har jag satt upp vad som borde gälla för Läkemedelsverket: https://almanova.eu/efter-corona/
  Att genomföra detta kräver dock en helt ny regering . men det går nog att fixa via Nix-to-the-Six.
  Nu är vi ju så konstruktiva så du kunde kanske ta och räkna upp de övriga punkter vi kunde samarbeta runt. I övrigt ser jag fram mot fler granskningar från din sida. Ett tips är Göran Hägglunds reträttplats på en läkemedelsfirma efter det han tjänat den industrin under sina åtta år som Socialminister. Jag har f.ö en bandad intervju med honom.

  • Och den notoriska ivraren för tvångs-vaccinering, Sofia Arkelsten, riksdagsledamoten som gjorde sig känd för sina upprepade motioner till Riksdagen om att staten skall tvångsvaccinera befolkningen har blivit direktör på lobbingföretaget Hallvarsson & Halvarsson.

   Hallvarsson & Halvarsson (som under årens lopp har tagit en rad ledande politiker i sin tjänst) har inte varit särskilt benägna att kommentera om de arbetar på uppdrag av läkemedelsindustrin…

   Det är djupt omoraliskt och odemokratiskt med alla dessa lobbyister med svängdörrar till departementen, Riksdagen och Regeringen!

 • @ Hans Dahl 29 september, 2020 at 17:20
  @ Ingemar Ljungqvist 30 september, 2020 at 12:01

  Låt mig börja med och säga att vi bara sett början på denna följetong, det finns mycket mer som kommer att redovisas och belysas i kommande artiklar, så håll korpgluggarna öppna.

  Men låt oss reflektera lite över hur en lämplig profil skulle se ut på en ny GD för Läkemedelsverket.

  Är det en jurist som Läkemedelsverket behöver för att leda myndigheten?

  Hur har i så fall den nu preliminärt utsedde Joakim Brandberg på något sätt förvärvat kompetens, erfarenhet och övriga meriter som gör honom till den mest lämpade kandidaten för jobbet som GD vid Läkemedelsverket??

  I min enfald trodde jag att sakkunskap på det medicinska området var en merit som var viktig, men tydligen anser Regeringen att en partitrogen jurist är det bästa valet.

  Dessutom skall Regeringen vid sitt sammanträde den 8/10 utnämna den permanente GD:n för Läkemedelsverket.

  Är det någon av läsarna som törs slå vad om att Joakim Brandberg blir utnämnd till permanent GD för Läkemedelsverket??

  • Den nu preliminärt utsedde Joakim Brandberg är vad vi kan se inte ett dugg sakkunnig när det gäller hälsa. Joakim är jurist!

   – Vill somliga att jurister på viktiga positioner ska göra det ännu svårare för naturliga metoder till hälsa och istället bereda vägen för ett TOTALT monopol för läkemedelsindustrin?

   Här är ett förresten ett intressant avslöjande om hur läkare i Tyskland tillåts erhålla enorma summor av läkemedelsindustrin för att de skriver ut vissa läkemedel till sjuka människor:

   Warum es für Ärzte lukrativ ist, ganz bestimmte Medikamente zu verordnen
   https://correctiv.org/aktuelles/euros-fuer-aerzte/2016/08/05/warum-es-fuer-aerzte-lukrativ-ist-ganz-bestimmte-medikamente-zu-verordnen

   Motsvarende åtskilliga tiotusentals kronor per patient till en läkare som skriver ut vissa läkemedel till kroniskt sjuka människor!!!

   Och hur är det i vår egen lilla bananrepublik…?

   Läkare som blir rika som Joakim von Anka på sina recept!!!

  • Titta bara på dessa utnämningar.
   Ygeman, energiminister. Har läst en termin kriminologi. För övrigt ingen annan utbildning utan gått via SSU till denna post.
   Hultqvist, försvarsminister. Vapenvägrare och journalist
   Shekarabi, Socialförsäkringsminister, illegal invandrare, inte disputerat i något ämne.
   Löfven, Statsminister, ofullbordad svetslicens, ingen annan utbildning
   Bolund, bostadsminister, utbildad biolog
   Hallengren, Socialminister. Läst tre år som lärare
   Eriksson, Biståndsminister, lärare
   Damberg, Inrikesminister, fostrad i SSU sen han var 18-19 år.
   Det finns säkert många, många fler exempel där ingen är på rätt plats. Och utan utbildning ska du inte vara på nån plats alls om du kan förända miljontals människor liv.

 • Mycket bra Jan Norberg. Och om jag minns rätt var det just Joakim Brandberg som var den som hotade Anders Sultan med dryga böter då man försökte från Läkemedelsverket stoppa kolloidalt silver från att säljas.

  Dessutom när vi ville ha foto och intervju med honom då undvek han att ställa upp- I övrigt kan jag stå bakom Hans Dahls rader ovan.

 • HUR DEFINIERAR VI VAD SOM ÄR ETT LÄKEMEDEL?

  Enligt min mening borde definitionen omfatta allt som effektivt läker en sjuk kropp. Och i så fall borde definitionen inbegripa motion, frisk luft, bastubad, massage, lämplig diet, örter, svampar… kort sagt allt som gör någon som är sjuk frisk.

  Det har varit så en gång i tiden, men nu gäller definitionen endast syntetiska, väldigt ofta petroleum-baserade kemiska produkter, som testats i ett standardiserat förfarande, som för varje läkemedel kostar miljarder på miljarder…

  På så vis har ett läkemedelsmonopol skapats.

  Här skriver Lars Bern om det:
  https://anthropocene.live/2017/04/19/lakemedelsverk-som-industrins-grindvakter/
  (Läkemedelsverk som industrimonopolets grindvakter)

  Med bakgrund av det förstår vi bättre varför en jurist utsetts som bas för denna stats-finansierade koloss.

  En undran: Hur förkortas ordet “stats-finansierad”?
  Går det bra med STATS-FI…?

 • Det blir nästan parodiskt när svenska politiker och media protesterar mot hur utnämningsmakten hanteras i USA och Ungern, när man vet hur fult det går till här hemma.
  Men en tragedi för Sverige är det.

 • Tack Jan Norberg för att du belyser vår “Regerings” modifieringar av våra lagar. De generaldirektörer som tillsätts är styrda att göra det de gör i överenstämmelse med vilken väg vår valda sk. “Regering” väljer att gå. Läkemedelsverket som egentligen ska vara vår vaktbefäl så att inga farliga läkemedel förs in i vårt land är totalt styrda av läkemedelstillverkarna, vars ende agenda är att tjäna pengar till sina företag,
  Hinner vårt Läkemedelsverk med att testa denna flod av läkemedel som införs?? Naturligtvis inte och därför så är vi ett av världens mest drogberoende länder. Dessa läkemedel är inte avsedda att bota någon, bara till för att hantera något symtom. Alla botade patienter förlorar man pengar på. Om du däremot har någon som blir beroende, har du dem hela deras liv. En kassako således.
  Personligen föredrar jag vitaminer.

  • Anders, jag kan bara instämma i dina synpunkter.

   Det finns all anledning att granska Regeringen och belysa de genomruttna metoder de använder för att kunna utnyttja sin utnämningsmakt helt mörklagd för allmänheten.

   Jag är av uppfattningen att om vi alla aktivt protesterar mot alla tokerier som våra politiker vill implementera så når vi i alla fall någon form av “peaceful protest”.

   Att debattera med varandra är en sak men att aktivt protestera mot våra politiker och då helst betr allt som har att göra med lagstiftning att göra kommer det nog att uppmärksammas om vi är många som protesterar.

   Tyvärr är svensken klart konfliktobenägen pga den hjärntvätt de utsatts för under många årtionden, parat med Jantelagen så låter flertalet av oss politikernas dårskap få fortsatt frirum på alla plan.

   Jag vill kunna lägga mig på kvällen och känna att jag själv åtminstone försökt göra något för en bättre samhällsutveckling, inspirerar det andra är jag mycket tacksam.

   Förvisso kan jag vara bitsk tidvis men jag lutar mig då på Fantomens valspråk, Fantomen är hård mot de hårda.

   De vilka känner mig ordentligt vet dock att jag är en vänlig själ men med bestämda åsikter.

   • Jan, jag har följt dig på bloggen under en lång tid och jag är övertygad om att du är en vänlig själ, om än med bestämda åsikter.

    Men jag har även märkt att du, trots att du har mycket bestämda åsikter och trots att du likt fantomen är hård mot de hårda, har ett dynamiskt intellekt som gör dig mottaglig för argument.

    Du såg tidigare rätt ofta rött och angrep vilt som en rasande tjur, som till och med kopplat bort vänster hjärnhalva i sitt ursinne mot allt som uppfattades som vänster.
    Nu har du en mycket mer nyanserad syn, tycker jag mig kunna skönja.

    Det finns väldigt välvilliga och uppriktiga personer, förutom du, Jan, som känner sig dragna till antingen vänster eller höger, här på bloggen.

    Den kloke Edward Griffin säger att höger och vänster är en illusion skapad i syfte att söndra.

    Istället talar han om individens rätt till frihet under ansvar kontra en kollektivism som kör över ALLA, utom en liten elit och deras lakejer.

    Vi här, som kämpar för varje individs rätt till frihet under ansvar att utvecklas, att få vara lycklig och få leva i fred och frid – vi kämpar gemensamt mot det planerade slavsamhälle som kommer till uttryck i AGENDA 2030!
    http://www.piahellertz.com/Agenda_2030_17_mal_del%201.pdf

    För övrigt vill jag framhålla att de utlands-svenskar som skriver här på bloggen är LÅNGT större kämpar för Sverige än Sverige-boende som inte har mod att att agera och säga sin mening, utan bara knyter näven lite förstulet i byxfickan då och då!

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *