Replik: Erik Glaad och Niclas Nilsson är 2 bakterier som behöver vård

publicerad 29 april 2023
- av Torbjörn Sassersson red.
Erik Glaad, Niclas Nilsson och Torbjörn Sassersson. Montage NewsVoice baserat på tre pressbilder från Expo.se och NewsVoice
Erik Glaad, Niclas Nilsson och Torbjörn Sassersson. Montage NewsVoice baserat på tre pressbilder från Expo.se och NewsVoice

Expo-skribenterna Erik Glaad och Niclas Nilsson skrev en artikel rubricerad “Widding (SD) delade scen med förintelseförringare och antivaccin-aktivister”, som även negativt omnämnde NewsVoice. Det här är vår replik till Expos artikel om den samhällsuppbyggande Spotlight-konferensen i Norge.

Spotlight-konferensen, 15 april 2023
Spotlight-konferensen, 15 april 2023. Förstora affischen.

Det råder inflation i försöken att riva ner meningsmotståndare och samhällsbyggande initiativ genom användandet av diverse fyndiga nyord som tex förintelseförringare (till skillnad från förintelseförnekare), antivaccin-aktivister och det fullständigt utnötta ordet konspirationsteoretiker.

Man kan fråga sig hur Erik Glaad och Niclas Nilsson lyckas få ihop sin artikel med så många fulord i en singulär och fet textsmäll. De gör ett tappert försök.

Här är de flesta av de nedsättande orden som används febrilt i artikeln: vaccinmotståndare, antivaccinaktivister, klimatförnekare och det relativt nya fulordet förintelseföringare.

Skribenterna fick även med de besläktade orden: konspirationsteoretiker, konspirationist, konspirationistkonferens och vidare konspirationstroende, konspirationistisk syn, konspiratiorisk sajt och alla dess beskrivna element, som gör herrarna oroliga, rör sig i en konspirationistisk miljö.

Erik Glaad och Niclas Nilsson använder också de självklara orden desinformation och extremhögern med syftet att bryta ner allt otäckt som de tyckte fanns med på Spotlight-konferensen (läs mer nedan om eventet).

Så här omnämns för övrigt NewsVoice och en av mina kollegor:

“En rad andra personer ur den konspirationistiska miljön medverkade också på konferensen. Bland andra en svensk antivaccinaktivist som benämns som ”frilansjournalist” på nyhetssajten NewsVoice, en konspiratiorisk sajt med fokus på medicin, kost och liknande frågor.”

Destruenterna Erik Glaad och Niclas Nilsson

Huvudobjektet för Erik Glaad och Niclas Nilsson är i sin artikel ändå Elsa Widding som idag är en del av det etablerade samhället i egenskap av riksdagspolitiker med inriktning på klimatanalys. Elsa Widding är ett kunskapsljus som inte låter sig påverkas av politisk korrekt vetenskap, alltså den “vetenskap” som inte är speciellt vetenskapligt korrekt.

Elsa Widding är en ljusfyr. Erik Glaad och Niclas Nilsson är två bakterier. Foto: Eget verk
Elsa Widding, 2020. Foto: Eget verk

Erik Glaad och Niclas Nilsson är däremot två personer som agerar som två självutnämnda bakterier i samhällskroppen, men även bakterier har en viktig funktion att fylla, att bryta ner det som är ruttet.

Elsa Widdings roll är att upplysa, att kasta ljus på det som hotar samhällskroppens långsiktiga hållbarhet.

Problemet med bakterierna Glaad/Nilsson är att de missförstått sina roller. De angriper fel spelare. De borde egentligen samspela med ljusfyren Widding och tillsammans med henne utveckla samhället genom kritisk analys.

Se video: Elsa Widding kommenterar Expo-angreppet, vaccinbiverkningar och WHO

De borde förslagsvis utmana politisk korrekt vetenskap och de organ i ekologin som tex WHO som kan anses vara en front för intressen iscensatta av en predatorisk läkemedelsmaffia.

Det är därför Glaad/Nilsson behöver vård. De verkar inte förstå att journalistik handlar om att granska makten, att publicera genuin information och att folkbilda. Dessa är aktiviteter som produktutvecklar samhället och bygger upp samhällskroppens motstånd mot bullshit.

Text: Torbjörn Sassersson

Relaterat

 • Elsa Widding på Vetapedia
 • Spotlight-konferensen: “The violation of free speech, the introduction of draconian measures and the rapid deployment of experimental mRNA technology in combination with lockdowns and mandates, have resulted in a massive shift in wealth and power. Health and freedom are suffering.
  We are witnessing major changes in politics. The financial and economic systems are coming closer to a possible collapse. Who is behind, pulling the strings? How can we explain what is happening to our democracies?”


Så här kan du stötta Newsvoice

 • Konspirationsteorier är fakta som makten inte är villig att beakta.
  Den mörka makten bakom våra politiker och banker börjar nu få stora skälvan, för de ser som många andra att deras välde håller på att rämna.
  Då gäller det att förstöra så mycket som möjligt, känt i militären som “den brända jordens taktik”.
  Det finns tillräckligt med fakta bara i detta lilla eländiga landet, som skulle kullkasta hela paradigmet på några sekunder, OM man var beredd att lyssna till fakta. Begreppet konspirationsteoretiker skapades för att kunna förringa och förnedra dem som har andra fakta än de tillåtna.
  Icke tillåtna fakta leder till nuvarande maktstrukturs totala sammanbrott, en möjlighet till globalt samarbete och DET vill ingen vi makten i dag veta av.
  Ett litet exempel – det har bevisats vetenskapligt att det går att påverka levande varelser med tanken på ett avstånd av 2 mil (gjordes 1996). Om man accepterar vetenskaplighet MÅSTE man acceptera detta och vilka följder får det?

 • Antingen har man väl något att bidra med I en diskussion.. eller så har man inte det(?)
  Även en inmate på death-row någonstans har givetvis värdefulla synpunkter och kanske tillochmed lite extra intressanta sådana gällande vissa frågor. Att försöka tysta människor som inte håller med just dig framstår mest som någon slags förlamad skräck 🙂

 • Gammaldags trotsktister som EXPO befolkas av är riktigt patetiskt och skrattretande nu för tiden.
  Härligt att de EXPOnerar sin okunskap och ovilja att ta in fakta.
  Det där ordet “konspiratorisk” har de nog lärt sig på svenska Wikipedia.

  • Det är därför ni alltid kommer se “enskilda” galningar som absolut inte har planerat detta i förväg
   med hjälp av externa entiteter.
   -Så att spåren kan sopas undan i förväg.
   -Citat från Ole Dammegård…Psy-Op-manual steg:1 (hur Svenska staten alltid kör samma psy-manual).

 • “Konspirationsteorier är en fråga om månader” sa Joe Rogan för en tid sedan och det har visat sig att det stämmer. Det påstods att “viruset” kom från ett labb i Wuhan? Ingen har hittills kunnat motbevisa det? Likaså att, “vaccinet hjälper emot, allvarlig sjukdom och död”? Det är fler allvarligt sjuka av vaccinet, för att inte tala om hur många som avlidit? Hur var det med hatet emot de ovaxxade? Jo, de fick löpa gatlopp i snuskmedierna (SVT/TV4, Bonnier, Schibsted). Det fanns politiker som kallade dem för idioter t.ex. Björn Söder. Röster höjdes för vaccinpass (Ulf Kristersson). En del menade att om de skulle drabbas av Covid, skulle de själva stå för sjukhuskostnaden? Det har visat sig att nio av tio som dör av Covid på IVA är – vaccinerade? Tyst om att betala själva?
  Är det inte lite märkligt? Det finns två sorts människor, en som går på allt som står i “pressen” och en som tar reda på om det stämmer? I den första kategorin klumpar de ihop sig och som “kavlade upp” Den andra fungerar som vågbrytare emot de allt vansinnigare påfund som dagligen tvingas på oss och är beviset på att utan dessa, så skulle samhället falla ihop?

 • Så, vad Expo-ligan nu gör är att försöka dölja och förneka en pågående medicinsk katastrof. Miljontals döda och skadade enligt de varningssystem vi har. Dessa system täcker endast ca 15% av jordens befolkning. Enligt studier rapporteras endast en bråkdel av de drabbade Siffrorna är således sannolikt betydligt högre.
  Varför vill Expo dölja dessa siffror som är fullt i paritet storleksmässigt med historiskt fruktansvärda händelser som förintelsen under WW11. Den djävulska grymheten i att försöka dölja och släta över detta, ligger utanför de vanliga psykopaternas agerande.
  Vad är deras syfte? Siffrorna ligger i officiell lättillgänglig statistik, så det är inte okunskap. Och om det inte är okunskap måste de vilja att massdöden fortgår. Vad kallar man det? Medhjälp till folkdråp, men då det är medvetet handlande, blir det mer korrekt att benämna det som ”medhjälp till folkmord”!
  Är det inte märkligt att expo nu försöker associera Elsa med en annan person. En person som helt korrekt påvisar jämförelsen storleksmässigt mellan förintelsen och den pågående katastrofen. Varken Kennedy eller Elsa är ju i det minsta associerade med decimeringen av Judar. Däremot är expo o Company nu djupt involverade i ett folkmord av minst samma magnitud. Försöker man föregå genom att anklaga andra för det man själv gör?

  • Börja med att läsa “överlevarnas” egna berättelser. Det var vad Fred Leuchter gjorde som förberedelse till att vara expert på gaskammare till en av Zúndel-rättegångarna i Kanada på 80-talet. Även han tog för givet att det var en faktisk händelse. Ända tills han började läsa berättelserna. Då visste han att de ljög. Det tar inte så lång tid att rota i det där tills man förstår att allt inte står rätt till. Förmodligen därför det är så viktigt att slänga folk i fängelse för att skrämma fler från att involvera sig. Vänta inte för länge. De försöker ju göra det förbjudet här i Sverige också.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *