Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

43%

43.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera. Uppd. 25/4 kl 13:45.

Replik: Erik Glaad och Niclas Nilsson är 2 bakterier som behöver vård

Torbjörn Sassersson är grundare av NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 29 april 2023
- Torbjörn Sassersson
Erik Glaad, Niclas Nilsson och Torbjörn Sassersson. Montage NewsVoice baserat på tre pressbilder från Expo.se och NewsVoice
Erik Glaad, Niclas Nilsson och Torbjörn Sassersson. Montage NewsVoice baserat på tre pressbilder från Expo.se och NewsVoice

Expo-skribenterna Erik Glaad och Niclas Nilsson skrev en artikel rubricerad “Widding (SD) delade scen med förintelseförringare och antivaccin-aktivister”, som även negativt omnämnde NewsVoice. Det här är vår replik till Expos artikel om den samhällsuppbyggande Spotlight-konferensen i Norge.

Spotlight-konferensen, 15 april 2023
Spotlight-konferensen, 15 april 2023. Förstora affischen.

Det råder inflation i försöken att riva ner meningsmotståndare och samhällsbyggande initiativ genom användandet av diverse fyndiga nyord som tex förintelseförringare (till skillnad från förintelseförnekare), antivaccin-aktivister och det fullständigt utnötta ordet konspirationsteoretiker.

Man kan fråga sig hur Erik Glaad och Niclas Nilsson lyckas få ihop sin artikel med så många fulord i en singulär och fet textsmäll. De gör ett tappert försök.

Här är de flesta av de nedsättande orden som används febrilt i artikeln: vaccinmotståndare, antivaccinaktivister, klimatförnekare och det relativt nya fulordet förintelseföringare.

Skribenterna fick även med de besläktade orden: konspirationsteoretiker, konspirationist, konspirationistkonferens och vidare konspirationstroende, konspirationistisk syn, konspiratiorisk sajt och alla dess beskrivna element, som gör herrarna oroliga, rör sig i en konspirationistisk miljö.

Erik Glaad och Niclas Nilsson använder också de självklara orden desinformation och extremhögern med syftet att bryta ner allt otäckt som de tyckte fanns med på Spotlight-konferensen (läs mer nedan om eventet).

Så här omnämns för övrigt NewsVoice och en av mina kollegor:

“En rad andra personer ur den konspirationistiska miljön medverkade också på konferensen. Bland andra en svensk antivaccinaktivist som benämns som ”frilansjournalist” på nyhetssajten NewsVoice, en konspiratiorisk sajt med fokus på medicin, kost och liknande frågor.”

Destruenterna Erik Glaad och Niclas Nilsson

Huvudobjektet för Erik Glaad och Niclas Nilsson är i sin artikel ändå Elsa Widding som idag är en del av det etablerade samhället i egenskap av riksdagspolitiker med inriktning på klimatanalys. Elsa Widding är ett kunskapsljus som inte låter sig påverkas av politisk korrekt vetenskap, alltså den “vetenskap” som inte är speciellt vetenskapligt korrekt.

Elsa Widding är en ljusfyr. Erik Glaad och Niclas Nilsson är två bakterier. Foto: Eget verk
Elsa Widding, 2020. Foto: Eget verk

Erik Glaad och Niclas Nilsson är däremot två personer som agerar som två självutnämnda bakterier i samhällskroppen, men även bakterier har en viktig funktion att fylla, att bryta ner det som är ruttet.

Elsa Widdings roll är att upplysa, att kasta ljus på det som hotar samhällskroppens långsiktiga hållbarhet.

Problemet med bakterierna Glaad/Nilsson är att de missförstått sina roller. De angriper fel spelare. De borde egentligen samspela med ljusfyren Widding och tillsammans med henne utveckla samhället genom kritisk analys.

Se video: Elsa Widding kommenterar Expo-angreppet, vaccinbiverkningar och WHO

De borde förslagsvis utmana politisk korrekt vetenskap och de organ i ekologin som tex WHO som kan anses vara en front för intressen iscensatta av en predatorisk läkemedelsmaffia.

Det är därför Glaad/Nilsson behöver vård. De verkar inte förstå att journalistik handlar om att granska makten, att publicera genuin information och att folkbilda. Dessa är aktiviteter som produktutvecklar samhället och bygger upp samhällskroppens motstånd mot bullshit.

Text: Torbjörn Sassersson

Relaterat

  • Elsa Widding på Vetapedia
  • Spotlight-konferensen: “The violation of free speech, the introduction of draconian measures and the rapid deployment of experimental mRNA technology in combination with lockdowns and mandates, have resulted in a massive shift in wealth and power. Health and freedom are suffering.
    We are witnessing major changes in politics. The financial and economic systems are coming closer to a possible collapse. Who is behind, pulling the strings? How can we explain what is happening to our democracies?”


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq