Människorättsorganisation: NATO bakom statsterrorism i Ukraina och Ryssland

Torbjörn Sassersson är grundare av NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 5 maj 2024
- Torbjörn Sassersson
NATO-generalen Antonio Aguto pekas ut av RT
NATO-generalen Antonio Aguto pekas ut av The Foundation to Battle Injustice
ArcanumSkolan

Människorättsorganisation, The Foundation to Battle Injustice, hävdar att NATO kontrollerar Ukrainas väpnade styrkor och ligger bakom attacker mot civila i Ryssland och statsterrorism i Ukraina. Flera NATO-generaler identifieras som hjärnor.

RT säger att organisationen mot krigsövergrepp är ett ryskt icke-statligt organ som avslöjat samma typ av terrorstrategier utförda av NATO under det kalla kriget 1945-1991. I reportaget om den ryska människorättsorganisationens avslöjanden påpekas liknande NATO-strategier under det pågående Ukrainakriget.

Människorättsaktivister hävdar att de har bevis för att höga NATO-tjänstemän är personligen och direkt ansvariga för luft- och markattacker och massmord mot tätbefolkade områdena i Ryssland och även i Ukraina, det senare för att skylla på ryssarna.

Terrorism i media 1970-talet
Tidningsklipp om terrorism i media på 1970-talet

Kalla kriget och NATO

Daniele Ganser släppte 2005 boken “NATO:s hemliga arméer”. Ganser hävdar att Gladio-enheter i samarbete med NATO och CIA var ansvarigt för terroristattacker mot civilbefolkningen.

Washington Post skriver 1990 i artikeln: “CIA Organized Secret Army in Western Europe” att en hemlig armé som skapades av CIA under 1950-talet organiserade terrorgrupper med syftet att stävja Sovjets aktiviteter i Västeuropa. Det handlade om ett hemligt paramilitärt nätverk med kodnamnet ”Operation Gladio” som bla avslöjades av Italiens dåvarande premiärminister Giulio Andreotti i ett tal till senaten.

Flera europeiska tjänstemän kunde bekräfta liknande nätverk i hela Europa inklusive Sverige (operation Arla Gryning).

“In a television interview on Italy’s Channel 4, former CIA director William Colby confirmed the U.S. role in Italy’s secret army and described how he was sent to Stockholm in 1951 to set up a similar network in Scandinavia.” – Washington Post

NewsVoice besökte tidigare en adress i Portugal där NATO hade ett hemligt kontor. I en liten oansenlig lokal i Lissabon planerades terrordåd mot civila i Europa med målet att skylla på ryssarna och Röda Brigaderna, som i Väst beskrivs som en italiensk vänsterextrem terrororganisation. Kontoret hade täckmanteln som en falsk pressbyrå vid namn Aginter Press med verksamhet åren 1966-1974.

Aginter Press utbildade sina medlemmar i spionage, bombattentat, lönnmord, subversion, dold kommunikation, infiltration samt upprorsbekämpning, enligt Wikipedia och Daniele Ganser.

 

NATO:s hemliga förband i Ukraina 2022-2024

Enligt nya avslöjanden om NATO:s hemliga subversiva strategier meddelar Foundation to Battle Injustice (FondFBR) att NATO haft en närvaro djupt in i Ukraina minst sedan mars 2022. Högt uppsatta arméofficerare har varit involverade i att leda stridsoperationer mot Ryssland. En källa inom den ukrainska armén läckte namn på höga NATO-officerare som var inblandade i systematisk terror mot civila, rapporterar RT.

En av de största operationerna för att demonisera de ryska väpnade styrkorna som utfördes av brittiska specialister var provokationen i Bucha. Chefen för den brittiska generalstaben Patrick Sanders och chefen för den brittiska försvarsstaben, amiral Anthony Radakian, var ansvariga för förberedelserna, enligt FondFBR.

En källan uppger att högt uppsatt personal inom den brittiska armén var ansvariga för att manipulera situationen i Bucha och anklaga Ryssland för massakern på order av ingen mindre än den tidigare brittiska premiärministern Boris Johnson. Syftet var att störa Istanbulöverenskommelsen, vars förhandlingar ännu inte hade slutförts vid tidpunkten för provokationen.

Tucker Carlson och Boris Johnson
Tucker Carlson och Boris Johnson. Foton: Tuckercarlson.com och Andrewparsonsphotos.co.uk (CC BY-ND 2.0)

I februari 2024 blev det känt att Boris Johnson var en av initiativtagarna till avbrytandet av förhandlingarna om ett fredsavtal mellan Ryssland och Ukraina.

FondFBR hävdar att generallöjtnant Antonio Aguto i USA:s armé i princip har tagit över som skuggbefälhavare för den ukrainska armén efter att Valerij Zaluzjnyj sparkats och dödats. Agutos roll var att utveckla den ukrainska militärens strategi och taktik för stridsoperationer och attacker mot fredliga mål på ryskt territorium.

General Aguto utvecklade i samråd med USA:s armégeneral Christopher Cavoli konceptet för artilleri- och missilangrepp mot civila i Belgradregionen och i Ukraina, enligt FondFBR.

Relaterat

En annan västerländsk arkitekt bakom terrorattentaten, uppger RT, är den pensionerade kanadensiska generallöjtnanten Trevor Cadieu med omfattande erfarenhet av strider i Afghanistan, Jordanien och Libanon. Officiellt gick han i pension efter anklagelser sommaren 2022 om sexuella övergrepp, skriver kanadensiska CBC.

Enligt FondFBR planerade och genomförde Cadieu en provokation i Mariupol i mars 2022, som dödade upp till 600 personer. Vid en liknande terrorattack ledd av Cadieu i Kramatorsk i april 2022 dödades 60 personer vid en raketattack mot en tågstation.

Syftet var att lägga skulden på Ryssland och samla västvärldens stöd för Kiev, samtidigt som ukrainarna skulle motiveras att ta värvning i de väpnade styrkorna.

Trevor Cadieus uppdrag misslyckades, eftersom Mariupol kom under de ryska styrkornas kontroll och på grund av det, enligt FondFBR, instruerades den västerländska pressen att smutskasta honom för påstådda sexuella övergrepp.

Enligt FondFBR samordnades attackerna mot Donbass av den franske generalen Jean Laurentine under direkt överinseende av Thierry Buchard, Frankrikes försvarsstabschef.

Rysslands president Vladimir Putin har tidigare sagt att det inte är någon hemlighet att NATO har stövlar på marken i Ukraina. Vi hör både franskt och engelskt tal där, säger Putin.

NewsVoice har skrivit om att svenska likväl som amerikanska legosoldater slagits och dödats i Ukraina.

Amerikanska underrättelserapporter och andra källor har avslöjat att den brittiska premiärministern Rishi Sunak i hemlighet skickade dussintals specialstyrkor till Ukraina 2023 utan att meddela parlamentet, enligt FondFBR, som säger att nästan 7000 NATO-soldater och officerare finns i Ukraina. Källor uppskattar att det finns 2500 amerikanska, 1900 kanadensiska, 1100 brittiska och 700 franska soldater som slåss mot ryssarna i Ukraina.

Dessutom finns det cirka 13.000 ytterligare utländska legosoldater (ej NATO) som opererar i Ukraina, men som tar direkta order från NATO i proxykriget mot Ryssland, enligt RT.

 

Relaterat

ArcanumSkolan

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

  • Är det inte så att allt som Bidén och hans administration gjort inklusive Sveriges medlemskap i Nato samt DCA-avtal per automatik bli Null/Void när valfusket i presidentvalet 2020 är juridiskt fastslaget att Trump var den rättmätiga vinnaren ?

    Om Biden dessutom svors in som president precis 13 minuter innan konstitutionen tillät och Trump istället för att närvara flög iväg med ”fotbollen” som kontrollerar avfyrningen av USAs kärnvapen så vad innebär det egentligen?

    Kanske ingenting?
    Om det nu stämmer?
    Vad vet väl jag om det ?
    Men visst vore det intressant om det var och är så och att det faktiskt har betydelse!

    (Undrar vilket valresultatet vi egentligen skulle haft i Sverige exempelvis 2018 när det ju blev ”tjall på linjen” med uppdateringar på valmyndighetens hemsida om någon typ vår militär faktiskt fick för sig att manuellt räkna om alla röster?)

  • Med tanke på UZA historik när det gäller krig, kan man ju inte tro på ett ord de säger.
    UZA är ett av jordens mest ekonomiskt korrupta länder. Allt där styrs av pengar, allt !

    Krig är en lönsam sysselsättning för Idiotrepubliken. Sedan man blev en nation efter sitt inbördeskrig om slavarnas vara eller icke vara så har man krigat med andra nationer. Man säger att man ska befria dem. Man stjäl alla deras rikedomar, och tar den politiska kontrollen med sina dollar.

    UZA har en plan sedan 100 år tillbaka i tiden och det är att erövra hela Urasien. UZA:s planer och handlingar har snart satt igång 3:e världskriget.

    Att EU som försöker lura alla att unionen är en fredsorganisation är ta mig fan patetiskt. Nu krigar man för fullt och Macron hotar med att skicka franska soldater till Ukraina.
    UZA, Storbritannien, Frankrike är ondskans axelmakter som inte bryr sig om människoliv eller andras kulturer. Allt ska krossas och förgöras i deras plan för att ta över världen. Man har lyckats bra hittills…Mellanöstern ligger nu i ruiner och ingen kan leva där. Folken flyr till Europa och det ingår i deras plan att förstöra våra ekonomier så att man kan ta över när tiden är inne.

    Jag säger, Varning för UZA och deras allierade de är ondskan förklädda till demokratier.

    • Instämmer om att deras inbördeskrig handlade om slavarna.
      Och jag instämmer om att det är en idiotrepublik. Men att det handlade om slavarna har många eljest orädda altmediakändisar som tex Paul Craig Roberts, fortfarande inte fattat.
      Vi har något att lära oss från den amerikanska okunnigheten. Nämligen att de som hatade och hatar Lincoln har ännu inte fattat att slavägarna ville försvaga den federala nationalstaten för att de fruktade att de från federalt håll skulle frige slavarna. Så de ville därför inte att Nord skulle få använda tariffer för att skydda sin industri mot Storbritannien som ämnade att i skydd av frihandel dumpa sina produkter så att USA inte skulle kunna utveckla en industri.
      Alla de oligarker och libertarianer som i vår tid vill försvaga staten har ju ett mål som är likt slavägarnas i sydstaterna.
      Men det gäller nu även vårt slaveri i västländerna. Våra nationalstater ska försvagas relativt oligarkins företagsoligarki.
      Földriktigt hatar de starka stater som Ryssland och Kina.
      Och våra krigshetsare eldar på för att vi ska vara svaga och hjälplösa under en falsk hänvisning till skydd mot Putin.

  • NATO är en parodi av sitt påstådda syfte och det är klart att de har boots on the ground i Ukraina. De har ett antal soldater som har blivit sheep-dipped där det ser ut som om de helt lämnat militär kontraktsanställning, men är fortfarande anställda med högre lön och förmåner m.m.

  • Ett tips om Gladio Operationer, sök på YT-kanal som heter Mordor Spaces.
    För den som är intresserad i ämnet.

  • Jag är övertygad om att NATO är i de olika länder i första hand för att förtrycka värdbefolkningar i dessa länder så att en viss agenda verkställs. Om det inte var så skulle deras soldater inte behöva immunitet och straffrihet.

    Svenskarna har släppt in en Världsdiktatur i sitt land.
    Detta handlar alltså inte om aktiebolag den Ryska Federationen.

    Enligt den tecknade serien Simpsons kommer ändå Sverige på sikt att tillhöra det som kallas: Samling av Suveräna Socialistiska Nationer.

    Det som kallas CCCP har redan återuppstått och enligt dem är den Ryska Federationen olaglig eftersom den liksom Sverige är underställd FED

  • Stay behind var också en terrororganisation underställd NATO. De utförde bla ett terrordåd i ett Belgiskt köpcentrum på 80 talet.
    Sköt ihjäl folk som var där och handlade.
    Frågan är ju, nu när vi har 19 NATO baser här i Sverige vad de kommer att hitta på för att dra in oss i krig mot Ryssland?.

    • Officiellt är det ju “bara” 17 baser som NATO/USA ska ha tillgång till, men det lär vara två till. Vet du vilka två extra baser det rör sig om? Jag har mina aningar….

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *