Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

34%

34.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera.

Wikileaks avslöjar att OPCW dolt fakta om den påstådda kemattacken i Douma

Torbjörn Sassersson är grundare av NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 1 januari 2020
- Torbjörn Sassersson
Hassan Diab i Douma efter en påstådd kemisk attack 7 april, 2018 - Foton i montaget: Vita hjälmarna och RT.com
Hassan Diab i Douma efter en påstådd kemisk attack 7 april, 2018

Wikileaks har släppt en serie bevis på att OPCW, ett organ som inspekterar kemiska vapen, aktivt har utelämnat data, förhindrat undersökningar och uteslutit nyckelpersoner med kunskap om den påstådda kemiska attacken i Douma, Syrien. “Attacken” har använts politiskt för att försvara den USA-ledda koalitionens militära angrepp mot Syrien och en målsättningen att avsätta Assad-regeringen.

OPCW står för “Organisation for the Prohibition of Chemical Weapons”. Organisationens syfte är att se till att konventionen om kemiska vapen efterlevs. OPCW inspekterar laboratorier, fabriker och platser utsatta för misstänkta kemiska attacker samt leder översyn hur vapnen förstörs.

Organisationen har sitt säte i Nederländerna, ett NATO-land.

Wikileaks har i en serie av läckor med start i oktober visat att OPCW agerar för att mörka och fakta bromsa utredningar kring händelsen i Douma. Det senaste läckan (nr 4) publicerades den 27 december 2019 på Wikileaks.org.

Det är viktigt att betona att det under krigstillstånd inte är förbjudet att ljuga och en västkoalition bedriver ett krig mot Syrien. Under krig är informationskrig och psykologisk krigföring en väsentlig del. Lögner är fullt tillåtna vapen för att försvara ett militärt agerande och skapa opinion till stöd för militära attacker.

Kritik och utredningar har under flera år kastat strålkastarljus på OPCW och den påstådda kemiska attacken i Douma, men systemmedia i Väst vägrar att rapportera sanningsenligt. Istället upprepar dessa massmedier att Assad är en diktator som inte drar sig för att massmörda sitt eget folk.

Medier och röster som skapar klarhet

I ett reportage (ovan) uppger ryska RT.com att de vita hjälmarna skapade falska nyheter om en kemisk attack genom att utnyttja kaoset i Douma den 7 april 2018. I Videon ovan vittnar personer som var på plats i Douma (se artikeln).

Bok av Patrik Paulov: Syriens tystade röster
Bok av Patrik Paulov:
Syriens tystade röster

Ryssland har ställt upp med omfattande insatser för att stödja Assads kamp mot terroristerna i Syrien och en fd admiral vid namn Lord West framförde via BBC att Assad i april 2018 höll på att vinna kriget mot terroristerna i Syrien och att Assad var på väg att ta tillbaka kontrollen över Douma.

Han menade att då angripa Douma med kemiska stridsmedel var helt helt ologisk. Det finns absolut ingen militär eller politisk poäng för Assad med ett sådant dåd med tanke på Syriens framgångar mot terroristerna.

I ett reportage talade den brittiska journalisten Robert Fisk med en läkare som berättar att barnen i Douma på de videor som sprids på nätet och sägs bevisa att kemvapenattacken ägt rum inte drabbades av förgiftning utan andningsproblem på grund av de massiva mängder damm föll i samband med att regeringsstyrkorna fällde bomber (ej kemiska) mot terroristerna.

Igår rapporterade NewsVoice om att NewsWeek-journalisten Tareq Haddad sa upp sin anställning när NewsWeek vägrade publicera ett avslöjande om att OPCW ”gömt ett berg av bevis” som avslöjade att det aldrig skett en kemisk attack i Douma.

Assad själv säger  i en intervju för den brittiska kanalen Sky News-intervju att den påstådda kemattacken i Douma är fabricerad för att ge anledning till angrepp mot Syrien.

Paul C. Roberts är en amerikansk nationalekonom som tjänstgjorde som biträdande finansminister under Reagans presidentperiod. Han frågar retoriskt i en debattartikel den 24 april 2018, alltså två veckor efter händelsen i Douma:

“Hur kan andra regeringar acceptera de amerikanska, brittiska och franska regeringarna som avsiktligt ljugit om en rysk kemisk attack mot Skripals och om en Syrisk kemisk attack på Douma, och därmed riskera ett tredje världskrig, och sedan själva angripa Syrien på grundval av en uppenbar lögn och utan stöd av någon som helst bevisning?”

Text: Torbjörn Sassersson, NewsVoice

Relaterat


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

Tags: Douma