Wikileaks avslöjar att OPCW dolt fakta om den påstådda kemattacken i Douma

publicerad 1 januari 2020
- av Torbjörn Sassersson red.
Hassan Diab i Douma efter en påstådd kemisk attack 7 april, 2018 - Foton i montaget: Vita hjälmarna och RT.com
Hassan Diab i Douma efter en påstådd kemisk attack 7 april, 2018

Wikileaks har släppt en serie bevis på att OPCW, ett organ som inspekterar kemiska vapen, aktivt har utelämnat data, förhindrat undersökningar och uteslutit nyckelpersoner med kunskap om den påstådda kemiska attacken i Douma, Syrien. “Attacken” har använts politiskt för att försvara den USA-ledda koalitionens militära angrepp mot Syrien och en målsättningen att avsätta Assad-regeringen.

OPCW står för “Organisation for the Prohibition of Chemical Weapons”. Organisationens syfte är att se till att konventionen om kemiska vapen efterlevs. OPCW inspekterar laboratorier, fabriker och platser utsatta för misstänkta kemiska attacker samt leder översyn hur vapnen förstörs.

Organisationen har sitt säte i Nederländerna, ett NATO-land.

Wikileaks har i en serie av läckor med start i oktober visat att OPCW agerar för att mörka och fakta bromsa utredningar kring händelsen i Douma. Det senaste läckan (nr 4) publicerades den 27 december 2019 på Wikileaks.org.

Det är viktigt att betona att det under krigstillstånd inte är förbjudet att ljuga och en västkoalition bedriver ett krig mot Syrien. Under krig är informationskrig och psykologisk krigföring en väsentlig del. Lögner är fullt tillåtna vapen för att försvara ett militärt agerande och skapa opinion till stöd för militära attacker.

Kritik och utredningar har under flera år kastat strålkastarljus på OPCW och den påstådda kemiska attacken i Douma, men systemmedia i Väst vägrar att rapportera sanningsenligt. Istället upprepar dessa massmedier att Assad är en diktator som inte drar sig för att massmörda sitt eget folk.

Medier och röster som skapar klarhet

I ett reportage (ovan) uppger ryska RT.com att de vita hjälmarna skapade falska nyheter om en kemisk attack genom att utnyttja kaoset i Douma den 7 april 2018. I Videon ovan vittnar personer som var på plats i Douma (se artikeln).

Bok av Patrik Paulov: Syriens tystade röster
Bok av Patrik Paulov:
Syriens tystade röster

Ryssland har ställt upp med omfattande insatser för att stödja Assads kamp mot terroristerna i Syrien och en fd admiral vid namn Lord West framförde via BBC att Assad i april 2018 höll på att vinna kriget mot terroristerna i Syrien och att Assad var på väg att ta tillbaka kontrollen över Douma.

Han menade att då angripa Douma med kemiska stridsmedel var helt helt ologisk. Det finns absolut ingen militär eller politisk poäng för Assad med ett sådant dåd med tanke på Syriens framgångar mot terroristerna.

I ett reportage talade den brittiska journalisten Robert Fisk med en läkare som berättar att barnen i Douma på de videor som sprids på nätet och sägs bevisa att kemvapenattacken ägt rum inte drabbades av förgiftning utan andningsproblem på grund av de massiva mängder damm föll i samband med att regeringsstyrkorna fällde bomber (ej kemiska) mot terroristerna.

Igår rapporterade NewsVoice om att NewsWeek-journalisten Tareq Haddad sa upp sin anställning när NewsWeek vägrade publicera ett avslöjande om att OPCW ”gömt ett berg av bevis” som avslöjade att det aldrig skett en kemisk attack i Douma.

Assad själv säger  i en intervju för den brittiska kanalen Sky News-intervju att den påstådda kemattacken i Douma är fabricerad för att ge anledning till angrepp mot Syrien.

Paul C. Roberts är en amerikansk nationalekonom som tjänstgjorde som biträdande finansminister under Reagans presidentperiod. Han frågar retoriskt i en debattartikel den 24 april 2018, alltså två veckor efter händelsen i Douma:

“Hur kan andra regeringar acceptera de amerikanska, brittiska och franska regeringarna som avsiktligt ljugit om en rysk kemisk attack mot Skripals och om en Syrisk kemisk attack på Douma, och därmed riskera ett tredje världskrig, och sedan själva angripa Syrien på grundval av en uppenbar lögn och utan stöd av någon som helst bevisning?”

Text: Torbjörn Sassersson, NewsVoice

Relaterat


Så här kan du stötta Newsvoice

Ämne: Douma
 • Ja, dessa påhittade “gasattacker” är uppenbart fejkade av terroristerna som härjat i Syrien i över åtta år! En del av inslagen som kablades ut var inspelat i Kairos förorter enligt initierade källor. Detta faktum negligerades givetvis av fulmedia som ju inte drar sig för fejknews i propagandans tjänst.

 • Svaret på Paul Craig Roberts fråga är förmodligen psykopati. Vi ser hur lätt vissa i den dekadenta psykopatiska eliten kan snärjas med Israels barnsexhandel via Epstein och Maxwell. Det var ju en sju helvetes trafik in och ut där.

  Den utredningen är nog inte alls färdig. Där sätter jag stort hopp till Wikileaks och människor som läcker info dit.

  Anledningen att andra regeringar accepterar lögnerna om en rysk och syrisk kemisk attack, samt därmed är fullt villiga att riskera ett tredje världskrig, för att försvaga en av Israels huvudfiender, Syrien, är med största sannolikhet att psykopaterna i ledningen för våra västländer och Israel, likt psykopaten Dr. Strangelove, inte är alls rädda för 100 år i bunker.

  Deras bunkrar är ordnade, medan folkmajoritetens är icke-existerande.

  Det är välkänt att psykopater ofta är orädda, ytliga och perversa p.g.a. högt testosteron, samt att impulsivitet och antisocialt beteende ingår i störningen. https://sv.wikipedia.org/wiki/Psykopati

  Det bisarra är att folk låter sig manipuleras av dem och röstar på dem.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *