50-tal amerikanska senatorer vill stoppa WHO:s pandemiavtal

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 3 maj 2024
- NewsVoice redaktion
Amerikanska senatorer: Bill Cassidy, Ted Cruz, Marco Rubio, Rand Paul, Mitt Romney
Amerikanska senatorer: Bill Cassidy, Ted Cruz, Marco Rubio, Rand Paul, Mitt Romney

Senatorerna Bill Cassidy, Ron Johnson och ytterligare ett 50-tal amerikanska senatorer uppmanar Biden-administrationen att stoppa WHO:s pandemiavtal som övervägs vid Världshälsoförsamlingen (WHA) i maj och som skulle ge större auktoritet till “den dysfunktionella Världshälsoorganisationen (WHO) och potentiellt försvaga USA:s suveränitet”.

I ett pressmeddelande skriver Bill Cassidy att brevet lyfter fram WHO:s “usla respons” på covidkrisen och argumenterar för att president Joe Biden borde fokusera på välbehövliga reformer i stället för att försöka genomföra meningslösa internationella fördrag och regleringar som avsevärt skulle “öka WHO:s auktoritet, slå sönder immateriella rättigheter och inkräkta på yttrandefriheten”.

“Några av de över 300 ändringsförslag som lagts fram av medlemsländerna skulle avsevärt öka WHO:s befogenheter i nödsituationer och utgöra oacceptabla intrång i USA:s suveränitet”, skrev senatorerna.

Senatorerna noterade att misslyckandet med WHO:s pandemirespons var:

“…lika totalt som det var förutsägbart och orsakade bestående skada för vårt land”, och att de “är djupt oroade över att er [Bidens] administration fortsätter att stödja dessa initiativ och [vi] uppmanar er [Bidens administration] att ändra kurs”.

“Om ni skulle ignorera detta råd vill vi i starkast möjliga ordalag förklara att vi anser att ett sådant avtal är ett fördrag som kräver godkännande av två tredjedelar av senaten enligt artikel II, avsnitt 2 i konstitutionen”, avslutade senatorerna.

Bill Cassidy är en amerikansk läkare, politiker och senator i Louisiana, en plats som han har haft sedan 2015. Bland de sentorer som signerat brevet till Biden-administrationen finns bla: Ted Cruz, Rick Scott, Tom Cotton, Lindsey O. Graham, Bill Hagerty, John Kennedy, Mitch McConnell, Rand Paul, Mitt Romney, Marco Rubio, Eric S. Schmitt och Tim Scott.

 

Källa och relaterat


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

  • Det är ju såna här skendebatter som är en del av politikens kärna. Sen röstar de ändå igenom grejerna med ett övertygande antal minoritetsröster emot, så att hela proceduren ska ge intrycket av en verklig demokratisk process.

    • Skulle bara vilja ge ett info om att jag idag publicerade på Facebook, Marie Agneta Ancker, den översatta artikeln om de mer än ett 50-tal amerikanska senatorer som uppmanar administrationen/Biden att stoppa WHO:s pandemiavtal, till italienska. Tack för den artikeln som är kanske avgörande av risultaten vid röstningen i maj i Europa.

  • Notera att ovanstående amerikanska senatorer är super-nationalister.
    Jag gillar inte flera av dem betr utrikespolitiken men här visar de en positiv sida när “främmande makt” hotar. Mer än man kan säga om våra “globalister” till politiker.

    Misstänker att ingen av dem har en aktiv koppling till WEF t.ex.

  • Att dricka rent vatten i lagom mängd är hälsosamt. Injicera folk med ämnen som inte är hälsosamma för fem öre är inte bra.
    Vi är den situation som vi är, för att vi tror att rösta är bra. Ser ingen vart det här är på väg för att vi röstar. Flera partier är det sista som behövs.

  • Grattis Elsa Widding, den enda i riksdagen, som gått hårt åt ignoranten
    Jakob Forssmed vars förstånd har stannat och står stilla. Antagligen fattar
    han inte ens innebörden av detta tuffa brev(se länken) som 50 senatorer nu skickat till Biden med uppmaning att underkänna WHO:s diktatoriska
    pandemiagenda. Glöm inte heller att denne korkade socialminister redan av
    WHO har tagit emot ett prestigeuppdrag med det bisarra projektet –
    “Att utreda ensamheten i världen”.

  • Pandemiagendan är bara ett delprojekt i avfolkningsagendan.
    Se bara upp mot himmelen, som en gång var djupblå på 40-talet. Nu skiner solen enligt nytt ord “soft sunlight”. Se stopthecrime.net.

  • Vilket parti är EMOT COVID-vaccinet? Så vitt jag vet, inget parti. Vad säger det egentligen?

    Partierna slingar sig och säger att det till exempel skall vara “frivilligt” men det är det ju redan – hur tänker dom här? Är man inte överens inom paritet att man är emot COVID-vaccin så är man per definition för!

    AFV: “vaccinpass betyder inte att vi är emot effektiv och proportionerlig hantering av covid-19. Vi är inte emot vaccinering som sådan”.

    Medborgerlig Samling:

    “Ja till frivillig vaccination – nej till vaccinationspass”

    MOD har ungefär samma hållning; det vill säga samma hållning som riksdagspartierna.

    Rösta inte i EU-valet om du är emot EU.

    Rösta inte på ett parti som inte öppet och tydligt tar avstånd och säger sig bekämpa vaccinet.

    Om man är emot COVID-vaccin hur ska man rösta? Inte alls eller på att parti som inte accepterar lockdown, pandemilagar och vacciner. Annars kan man ju lika gärna rösta på vilket riksdagsparti som helst, för alla partiet är för frivillighet, ingen är för ett tvång.

    • Ja du Erik! Det är som att kasta pärlor till svinen, för det är just vad de folkvalda, högavlönade egoisterna är.
      Ger snart upp förtroendet för samtliga, men undantaget Elsa Widding än så länge.
      Spelet för galleriet visar än en gång sin sanna sida.
      Och tack för ett bra inlägg ännu en gång.

    • Problemet käre Erik är att du ger vaccinerna benämningen vaccin!

      Då de ej skyddar, ger immunitet eller något som helst skydd, så skulle jag vilja ge dem det rätta namnet bio-medicinska markörer dess rätta betydelse:
      Nämligen de ger en global skuldmättad ekonomisk sammanslutning möjlighet att fokusförlytta problemet med ekonomisk skuldmättad valuta med fokus på biverkningar och krigsskådeplatser.
      Så att alla kommer vara upptagna med dess kuliss och biverkningsstatus. Konsekvent från staten styrt med andra ord!

      Vaccinerna är och kommer aldrig vara vaccin utan har (enligt mig)
      en socio-ekonomisk betydelse att styra denna (av Carl Norberg) skuldmättade ekonomiska valuta, dels genom att skapa biverkningar och ett eventuell hopp om bot och bättring. QR-kod baserad UBI-lön.
      QFS á StarLink.
      Och dels genom framtida lösningar på ännu bättre bio-medicinska markörer, så kallade vacciner.
      Må vara en skurk-stat som skulle få Krösus Sork att vämjeligen skämmas, här är det anser jag en snarare markör av en medicinskt/ekonomisk valör som står på spel. Dvs du måste vara uppdaterad för att kunna köpa (eller erhålla status och valuta).
      Bara att följa med på spelet i jakten på varför denna bio-medicinska markör infördes EXAKT samtidigt som 5G-systemet implementerades.
      Och varför (som ett urval eller axplock) Karolinska och många fler
      väljer att använda medicinska markörer som ett framtid medicinskt sätt
      att erhålla status och hälsostatus. Polyklona, rekombinanta eller monoklona antikroppar. Här går det fortare att syntetisera med hjälp av mRNA dessa “antikroppar”.
      Det utan att ens en läkare har sett eller hört hur sjuk du är.
      Jag anser att denna bio-medicinska markör återigen är det
      som är och har varit i deras (Pfizer/Astra Zeneca/Biontech:s) pipeline
      sedan åtminstone 2017.
      Markören kommer alltid vara frivillig men under mer eller mindre ekonomiska incitament som sakta tvingar befolkningen som helhet att erhålla denna “smarta” och “bekväma” lösning.
      Där arbetsgivare och politiker helt går i läkemedelsbolagens händer.
      Helt utan att inse dess faror (om biverkningar) och dess i huvudsak syfte att digitalisera blodet (en människa består till största delen av silikon+sand). Vilket i smått och gott gör att människan fungerar som
      dels ett vandrande batteri och dels som en stor antenn.
      Om det är en konspirationsteori finns det mängder av Patent på bland annat Google att söka om dessa bio-medicinska markörer.
      Dvs en avläsningsbar (och skrivningsbar apparatur).
      Helt styrt av olika moln-baserad lösningar.

      Förut tog man tex CRP-test (protein-kurva och inflammationsvärde från blodet). Tanken är här att man ska kunna utnyttja denna “markör” för att påvisa en eventuell inflammationsstatus.
      Då injektionen i blodet redan ger information till tex vårdguiden eller liknande teknokratisk lösning.
      Tanken var att detta skulle utnyttjas under pandemin men var dock inte 100% tillräckligt varpå man då raskt kompletterade med bland annat PCR-testet (inte CRP-test). Som efter 40 roteringar i slungan alltid visade 100% positivt på vilken molekyl som helst.

      Varje injektion ger tex kroppen extracellulär information som motsvarar 3 varv runt jorden.

      Notering: den enda immunitet dessa “vacciner” ger är för läkemedelsbolagen själva.

      • Fredrik, jag är mer än väl medveten om det du pekar på och har själv knoppat ihop flera artiklar efter noggranna efterforskningar här på newsvoice

        https://newsvoice.se/2021/07/covidvirusparadigmet-erik-forsman/
        https://newsvoice.se/2023/02/dr-stefan-lanka-virusteori/

        men valde för enkelhetens skull att uttrycka mig mindre noggrant för att få fram min poäng som mig veterligen ingen annan tidigare påpekat: inget politiskt parti varken i eller utanför riksdagen har på sitt partiprogram att: motverka godtyckliga lockdowns, (grundlagsvidriga)pandemilagar eller för den delen aktivt säger säger sig motarbete covid-vacciner.

        Det är sakfrågan jag anser vi bör ägna något intresse år men nääråå… Intresset är skralt. Betänk att det är självutnämnda politiker vi talar om, ett icke produktivt depraverat påhäng till föga nytta för någon utom än för dom själva.

        Till vad och varför behöver vi politiker? Varför skulle vi behöva någon som representerar oss när vi kan klara av att göra det själva? Att organisera sig, det har människa klarat av att göra alldeles på egen hand enda sedan mänsklighetens gryning utan att en enda politiker varit inblandad.

        • Jag hoppas vid Gud och Lammet att du har rätt.
          Att det finns en politisk lösning på problemet.

          Jag är av mera skeptisk natur, dvs finns det en politiskt lösning på
          ett andligt problem?
          Och då menar jag ren och skär feghet (som en andlig indikator/status).

          På arbetet inom Stockholms Stad som Vårdare var det väldigt noga att vara vaccinerad och det bara någon månad efter att pandemin precis hade bytts ut mot en vaccinering för alla och “kavla upp” tagit sítt grepp och kidnappat alla hälsomyndigheter.
          Visserligen då insvept i munskydd,vaccinationsstatus och uppdaterbarhet som en strypsnara runt mänsklighetens hals.:

          Du kan tänka dig rädslan och tanken på en eventuell fråga om att alla var vaccinerade runt Tisdagsmötet varje vecka mellan 12:00-15:00.
          Otaliga var de Gruppbostäder och Vårdenheter som ANTOG att man redan var markerad (eller bio-medicinskt uppdaterbar).
          De som inte kunde talade (vilket då angjorde alla på gruppbostäderna)
          injicerades per automatik, gjorde det ännu hemskare!

          Denna oro och ångest tilltog efter kutym 3 timmar varje vecka.
          Under 3 års tid (vilket bara det är modigt, eller kanske dåraktigt). Bara Gud vet…
          Denna irration och feghet från resten av Stockholms Stad gjorde att jag av inte bara ren självbarelsedrift också flyttade ifrån från det jag kallar Vilddjuret när också munskyddstvång sedermera infördes.
          En entitet bestående av ett egentligt betingat militärindustriellt komplex med militära förhinder och med bistånd från polisen i sig självt. Nu under hälso-status-fanan. MSB/Folkhälsomyndigheten/NATO.
          En trippelallians av elände!
          Något som nu uppdagats och som jag har skrivit om flitigt här.
          Att det alltså är en sting-operation med militära undantagslagar är för mig alltså uteslutet ur alla avseenden.
          Inte minst tack vare människans inneboende feghet.
          Det är inget som jag anser är kroppsligt eller själsligt.
          Utan modigheten anser jag sitter i anden.

          -Och nej, när min chef frågade varför jag inte bar munskydd så svarade jag alltid artigt och kallt.
          -Men om du bär munskydd är ju du skyddad!
          Bara denna enkla fråga som dom givetvis inte hade något svar på så var det spiken i kistan.
          Att bo kvar i Stockholm var totalt uteslutet.

          Den enda som modigt kämpar kvar är Elsa Widding.
          Och såvitt jag vet ingen mer.
          Men det kanske räcker.
          En enda individ på rätt plats kan uträtta mer än 1000 myndigheter.

          Mvh

    • “frivilligt” är det väl aldrig riktigt, om folkhälsomyndigheten “rekommenderar” det?
      Det är väl stora ekonomiska intressen som får förbli vad man rättar sig efter politiskt helt enkelt.

      • Det ändrar inte på sakfrågan jag belyste: inget parti är emot lockdowns, godtyckliga pandemilagar och dödliga covidvacciner.

        För övrigt, om en part rekomenderar dig något så kan du väl inte rätolka det som ett tvång? Hur tänkte du där? Om någon ger en rekommendation så är det frivilligt för dig att följa rekommendationerna, inget tvång.

        Rekomenderar jag dig att göra något fint (hoppa ut för ett stup) anser du få att är ett tvång?

        • JAG förstår sakfrågan, men en del arbetsgivare ser inte på saken riktigt likadant alltid … och då kan det bli lite problematiskt även om det nu bara är “rekommendationer” vi pratar om 🙂

          • Inom vården exempelvis har man hört om en del sjuksköterskor bl.a. som blev utmobbade om man inte ville vaccinera sig, osv.. Jag kollade med mitt dåvarande jobb för att få lite hum om hur de resonerade och de sa att “vi följer givetvis folkhälsomyndighetens rekommendationer” bla bla bla. Men sen vaccinerade jag ju mig inte ändå.

            • Man kan ju rekommendera vad somhelst i princip och sen antyda att det kanske skulle kunna råka bli arbetsbrist helt plötsligt. Rekommendationer kan ju lika gärna utgöra “a offer you cant refuse” beroende på omständigheterna.

              • Johannes jag också vad du menar, men: mobbing inom det kvinnodominerade vården är mer regel än undantag och det kan ju också vara så att man skyller på rekommendation för att man ångra sig efteråt, speciellt när man möter oss som inte tolkade rekomendationen som ett tvång, vilken den uppenbarligen inte var, för jag jobbade också under aktuell tid inom vården, men stod pall.

                • I vilket fall som helst är vi tillbaka för vi startade utan att kommit närmare en lösning på problematiken: inget parti går upper ut med att de avser att bekämpa lockdowns, godtyckliga pandemilagar och dödliga covidvacciner, utan se dessa uppkomlingar till partiledare som de politiker det i själva verket är – det vill säga de vill också ha plats vid EU:s luxiösa köttgrytor och då får man faktiskt kompromissa lite med lockdowns, godtyckliga pandemilagar och dödliga covidvacciner.

                • Nej nej visst, det är mångfacetterat. Stärk människan, innifrån och ut blir väl slutsatsen. Och såsmåningom även resultatet, åtminstone från något slags högre perspektiv… för det finns ingen chans att vi inte kommer gå stärkta ur det. Så där måste man vara positiv iaf även om det är snårigt. Jag kommer inte rösta på något Eu-parti kan jag inte tänka mig, och inget annat heller under den närmsta tiden iaf.

  • Vad gör kakistokraterna i vårt land ? Inte något verkar det som vilket inte förvånar mig . Vad gör de över huvud taget som gynnar medborgare och land ? De gynnar sig och de sina för det mesta tycks det .
    Mvh Sjöström

  • Såna enorma skador dom experimentella covid vaccinen orsakat gör att dom flesta hellre tar till vapen än låter sig injiceras med fler “vacciner”. Antagligen förväntar sig WHO att Nato ska hjälpa dem att genomföra den globala tvångsvaccineringen,men det är inte helt säkert att Nato går med på det.

    • Samtidigt, alla småpartier som inte öppet går ut med och skriver under på vad du gör går ut med gör per definition samma sak som riksdagspartierna.

      Folk verkar inte förstå det här?

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *