David Lazar: Det distraherade samhället

8
726
Bild: Kallocain, 1981 – Foto: SVT
Bild: David Lazar, selfie

DEBATT. ”Öppna era hjärtan” och ”välfärd för alla” ekar tomt bland betongdjunglerna i de icke-existerande no-go-zonerna i vårt land. Det är sedan länge tid att ta ner media från piedestalen som sanningens ryttare. Det torra fnöske tidningarna producerar behöver knappt tändstickor för att brinna. Det skriver David Lazar.

Text: David Lazar

Rött och blått är samma färg, majoriteten av partierna har enväldigt herravälde över landet. Förändringar som erbjuds är som högst på borgmästarnivå. Marknaden flåsar politikerna i nacken, de sitter ju i samma båt och ror åt samma håll.

Folket söker sig till de extremare partierna av just den anledningen. I själva verket svänger dessa partier efter lösningar på effekterna av problemen men aldrig orsakerna.

Fejknews som begrepp har letat sig in på arenan. Detta för att kunna hålla kvar den trånga världsbild samhället förespråkar och ge massmedia mer makt när nu sanningen tycks uppdagas i allt större utsträckning. Det som hänt är att folk börjat tänka och förstå att vissa ord och tankegångar inte får plats inom samhällsramarna. Att det inte kastas ljus på orsaker till problem utan bara på effekter av problem.

Denna nya världsbild lämnas du ensam med. Det talas inte om i media eller av politiker utan du lämnas ensam med en sökande odefinierbar världsbild. Det är frihet vi talar om. Inte frihet som att springa på en sommaräng utan frihet som att se världen utan de glasögon samhället ger dig.

Det kan vara en skrämmande syn att se hur konflikter orkestreras bland oss för att distrahera oss från de verkliga problemen. Tänk en triangel där de två undre polerna slåss mot varandra och toppen av pyramiden arrangerar konflikterna. Du ser aldrig röken av orsakerna. Däremot kan du se effekterna feletiketterade som orsak.

Det som är på väg att hända nu är att vi kastas in i ett krig av feletikettering. Vår osäkerhet kring vilka vi är och vad problemen egentligen är kommer definieras annorlunda än den faktiska verkligheten. Konflikter kommer att förtingligas till etnicitet, kön och åsikter.

Det kommer eskalera i allt större åsiktskorridorer som vi redan ser hända. Tankeströmmar som gränsar till ren fanatism.

De mänskliga värderingarna har trampats på och förvrängts till att gynna en vissa agenda. Politik har kamouflerats i känslor och rättfärdigats med densamma. Allt för att flytta fokus och få människan att haka på de existerande tankeströmmarna och undvika att tänka själva.

Det fria tänkandet är i stor fara. Se bara den nya generation vilkas föräldrar distraherar sina barn från verkligheten med det snabba avledandet en surfplatta eller mobil erbjuder. Så fort de skriker, gråter eller klagar distraheras de och får på så sätt aldrig känna på livets tuffa verklighet.

Det är dessa barn som kommer växa upp bli lydiga samhällsmedborgare som vid för stora intryck och tankar distraherar eller låter sig distraheras från verkligheten. I definition fungerar vi på samma sätt. Vi köper den bestämda verkligheten istället för den fria obestämda, odefinierade bilden av samhället. För till syvende och sist existerar inte den trevliga värld som det talas om av politiker och media.

Att de upprepar att allt är under kontroll i ett evigt mantra tyder på att deras egna trädgårdar ligger en bra bit från de icke-existerande no-go-zonerna och att de inte är beredda att lyfta ett finger för de flyktingar och invandrare som detta kommer att gå ut över.

Text: David Lazar

Regler för kommentarsfältet: Du har personligt ansvar för vad du skriver. Nedsättande kommentarer raderas. Max ca 300 ord och tre externa länkar. Läs mer

8 KOMMENTARER

 1. Håller med ovanstående kommentator, det är med en stigande oro man ser utvecklingen. Jag hoppas innerligt att fler får upp ögonen för vad som håller på att hända i Sverige. Det är alltför många som har skygglapparna på och inte vill eller orkar ta in allt som händer utan hoppas på att problemet försvinner av sig självt. Vi måste börja prata med varandra om problemen för politikerna kommer inte att lösa dem åt oss. Har man väl nått den insikten så kommer nog den stora massan få bollen i rullning och då kan vi förhoppningsvis också kunna påverka.

 2. Rött och blått kan till synes se ut som samma färg i politiken för den som betraktat S- & MP- & M-politik, men det är inte hela sanningen. Sanningen är att hela det politiska spektrumet förflyttat sig åt det blå hållet efter mordet på Olof Palme, samt att det s.k. ”missnöjesalternativet” mot det som skett, SD fått enormt massmedialt fokus, men endast om invandringen och nästan inget om att de lagt sig socialpolitiskt mitt i detta höger-spektrum, mellan S&M.

  Vad som egentligen är höger och vänster i svensk politik döljs av både fulmedier, tankesmedjors PR-konsulter, S- MP- och Allians-politiker, SD och nya SD-medier, alltmedan sanningen mörkas, även av dig min bäste David Lazar…

  På Avpixlat räcker det inte att tillrättavisa. Det betyder att retoriken är medvetet lögnaktig och framdriven av en medvetet lögnaktig höger. Samtidigt ser jag hur människor i Vänstern i Tyskland börjat vakna genom ex. Sarah Wagenknecht och Oskar Lafontaine. https://vetenskapligapartiet.wordpress.com/2017/02/22/oskar-lafontaine-fran-vansterpartiet-i-tyskland-tar-upp-fragan-om-illegala-invandrare/

  DET är glada nyheter och skulle det ske i Sverige går jag genast med i Vänsterpartiet.

 3. Utmärkt skrivet, David Lazar!
  Vänster eller högervridet är endast utanverket och det som sker är ingenting annat än orkestrerade statskupper mot nationalstater för att i slutänden mynna ut i den nya ”fina” världsordningen dvs, kontrollstaten med en envärldsregering där storföretagen ihop med företrädare för de större regioner/unioner av nationalstater härskar i ett utpräglat slavsamhälle.

 4. Bra artikel!
  Är det någon mer än jag som uppfattar musikalen La La Land som ännu ett exempel på att fortsätta hålla den sovande massan ‘avtrubbad’ .. ? Ja ..suck, ‘där’ lever många ..titeln säger allt!!

 5. Mitt i prick David, det värmar mitt gamla hjärta att den nya generationen har en vasshet som saknades länge i detta land.
  Jag anser att distraktionen är inte bara I Pad och mobil, distraktionen kommer från att den dagliga kampen för att leva ett liv, som förespeglas vara det ända rätta, lämna människor helt urlakat och apatisk framför TV, barnen får klara sig själv, oops , det är ju dagis och skolan som skall uppfostra.Att springer hela tiden efter moroten framför näsan är väldig tröttande, framförallt när floskler som ” välfärdssamhället” som man gärna offrar sina surt förvärvade pengar inte existerar förutom på papperet naturligtvis. Det finns väldig lite tid för äkta mänskliga relationer, ack ja vi skall ju snart ha robotar som ger oss den ” mänskliga värme”.

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here